Hírek

A focicsapat nem kér a homofób szurkolókból

A Chicago Fire focicsapat meccseiről kitiltják a homofób szurkolókat.

chicago-fire-sc
Chicago Fire SC

Amerikában bevett szokás, hogy a helyi Pride idején a focicsapatok is kiállnak az LMBTQI-közösség mellett.
A Chicago Fire SC is így tett hétvégén, de mielőtt elkezdődött volna a meccs, a csapat ügyvezetője, Nelson Rodriguez lépett a pályára. Udvariasan, de határozottan felszólította a homofób rigmust skandáló szurkolókat, hogy menjenek és keressenek magunknak másik csapatot. Figyelmeztetett mindenkit, hogy aki a Chicago Fire meccsein homofób skandálásba kezd, azt ki fogják tiltani a csapat meccseiről.
“Ez a fajta viselkedés nem illik se a városunkhoz, se a profi futballhoz.” – mondta. Szavait pár kósza fújolástól eltekintve lelkesen fogadta a közönség.

A képletes szurkolói fejmosást kiváltó ok egyébként a spanyol puto szó skandálása volt, a durván homofób kifejezés férfi prostituáltat jelent. Az amerikai stadionokban Mexikóból kiindulva terjedt el, ahol bővített jelentésében a gyávákra és árulókra is használják.

A Chicago Fire SC egyébként nem kispályás, az amerikai labdarúgó bajnokság, a Major League Soccer egyik meghatározó csapata. A piros-fehérekkel az alábbi videóban megismerkedhettek kicsit közelebbről is.

Michael de Leeuw Looking to Build Off Debut Performances with Chicago Fire

After notching his MLS debut at Toronto FC and scoring a goal in his first match at home vs. Sporting Kansas City, Michael de Leeuw is ready to continue maki…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb