Hírek

Florida továbbra sem tiltja az átnevelő terápiát kiskorúak számára

Egy floridai bíró elutasította a javaslatot, amely be akarta tiltani a bizonyítottan traumatikus átnevelő terápiát kiskorúak számára, mert ezzel elvennék a szülők jogait, amikor a gyermek egészségéről van szó.

Orvosok is bebizonyították, hogy azzal, ha megakarjuk változtatni valaki szexuális orientációját vagy nemi identitását, nem elég, hogy nem is érjük el célunkat, de az egyénnek életre szóló traumát is okozunk. Emiatt akarták bevezetni a tilalmat, hogy beleegyezésük nélkül ne tehessék ki ennek az LMBTQ fiatalokat, de egy házasság és család terapeuta, valamint egy vallásos minisztérium az útjukat állta – számol be róla a Pink News.

 

Képünk csak illusztráció.

 

William Jung floridai bíró egyetértett Robert Vazzo terapeutával és a New Hearts Outreach nevű keresztény szervezettel. Kijelentette, hogy az átnevelő terápiák betiltása rossz hatással lenne a floridai személyiségi jogokra és arra, hogy a szülő dönthessen gyermeke egészségügyi ellátásáról.

„Nincs annál meghittebb és érzelmesebb pillanat, mint amikor egy fiatal férfi vagy nő egy terapeutával beszél a szexről, a nemről, az érdeklődési köréről és az érzéseiről” – tette hozzá Robert Vazzo.

Vazzo egyébként már korábban is felszólalt a témában, és már akkor tagadta, hogy az átnevelő terápiának káros hatásai lennének. Sőt, azt a véleményét is megosztotta, miszerint a homoszexualitás valójában egy fétis, ahol a tárgy éppenséggel egy ember.

„A terápiák során először beszélgetek a kliensemmel az életéről, hogy megtaláljam az útja során szerzett sebeket. A beteg maga talán nem is észleli azt a traumát, ami érte őt, mert olyan mélyre temette magában, de rengeteg módszerünk van arra, hogy a felszínre hozzuk őket. Nincsen ehhez szükségünk semmilyen mágikus képességre, egyszerűen vannak szimbólumok, amelyek megmutatják nekünk a sebeket. A homoszexualitás esetében például lehet szó egy apáról, aki sosem volt ott, amikor szükségünk volt rá, vagy egyáltalán nem játszott szerepet az életünkben, de lehet szó bántalmazásról is.”

A New Hearts Outreach gyógyító imát és heti egyszeri csoportfoglalkozást is kínál, ahol a kereszténység, a vallás segítségével gyógyíthatják meg az embereket és „űzhetik ki belőlük a homoszexualitást”.

Úgy tűnik azonban, hogy a New Hearts Outreach és Robert Vazzo valamit figyelmen kívül hagynak. Egy idei, 2019-es felmérés bebizonyította, hogy az angliai átnevelő terápián átesettek közül ötből egy ember követett el öngyilkosságot. Míg egy másik felmérés rámutatott, hogy a transznemű közösség átnevelő terápiára való kényszerítése megduplázza az öngyilkosság lehetőségeit.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin