Hírek

Figyelemfelkeltő kisfilm készült a csecsenföldi melegellenes terror áldozatairól

Másfél hónapja szivárognak információk az őrületről, ami Csecsenföldön folyik. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok azonban – pár elítélő nyilatkozatot leszámítva – továbbra sem tesz semmit annak megakadályozására, hogy a hatóságok az elnök jóváhagyásával ártatlan férfiakat kínozzanak és gyilkoljanak meg csak azért, mert saját nemükhöz vonzódnak.

1.268.989 ember közül 107-en voltak melegek Csecsenföldön. Ma reggelre 104-en vannak. Ramadán kezdetéig egy sem marad” – hangzik el az Unchechen című kisfilmben, amelyet a két díjnyertes manchesteri stúdió, a digitalSTAGE és az Inkbrew Productions készített.

hirdetés

A videó két férfiról szól. Egyikük meleg és csapdába csalták, majd koncentrációs táborba zárták, másikuk pedig a fogvatartója. „Három dolog történhet az ilyenekkel Csecsenföldön. Távoznak, megölik magukat, vagy megölik őket” – hangzik el utóbbitól az összegzés.

Áldozata pedig elmeséli fogságva esésének és kínzásának történetét. „Az áramütés a legjobb. Akkor nem hagynak nyomot maguk után. Azt jelenti, hogy félnek. Hogy egyszer majd felelniük kell tetteikért. Az igazi terror az ütésekkel kezdődik. Ekkor tudod, hogy többé senkinek nem tartoznak számadással. Semmi sem állíthatja meg őket.”

A teljes videó itt tekintehető meg:

Unchechen

“Unchechen” is about the attempted genocide of gay men in Chechnya. The film has been created by digitalSTAGE and the award-winning Inkbrew Productions. It tells the harrowing story of the entrapment and interrogation of just one of the gay men who form the #Chechen100, based on accounts provided by some of the men who have so far escaped.

Previous post

Budapest by Night on a TukTuk

Next post

Az amerikaiak 64 százaléka támogatja az azonos neműek házasságát