Hírek

Feszülettel akart véget vetni a lengyel pride felvonulásnak egy tizenöt éves fiú

A lengyel Płock városában egy mindössze tizenöt éves fiú akarta feltartóztatni az LMBTQ egyenlőségért szervezett felvonulást, a magasba emelve egy feszületet, így ellensúlyozva a résztvevők „gonosz tetteit”.

 

 

Jakub Baryła hagyományszerető, konzervatív, katolikus hazafinak vallja magát, és ez az ötlet már akkor szöget ütött fejében, amikor először hallott a Pride felvonulásról. Csupán időre volt szüksége a megvalósításhoz, mert tartott attól, mit szólnak majd hozzá az emberek – írja a Pink News.

„Amikor megláttam egy csodálatos képet Szűz Máriáról, akit szivárványszínű dicsfény vett körül, eldöntöttem, hogy meg kell valósítanom a tervemet. A helyi plébánia lelkészétől kértem egy keresztet. Attól félt, hogy az ateisták megrontják a Szent Keresztet, de végül egy feszületet adott nekem. Azt akartam, hogy minél több ember lásson a felvonuláson. Azt akartam, hogy nézzenek egy kicsit magukba és borzadjanak el a tetteiken. Először a feszülettel a kezemben elsétáltam a rendőrség kordonja előtt, amivel a felvonulást védték. Később leültem a járdára és latinul imádkoztam Szűz Máriához, a tisztaság megtestesítőjéhez. A rendőrség azonban odajött hozzám és arra kértek, hogy távozzak. Megmondtam nekik, hogy nem tehetem, mert a felvonulás résztvevői lerombolják katolikus hitemet és szégyent hoznak a lengyel zászlóra azzal, hogy szivárványzászlóval helyettesítik”

– számolt be a történtekről Jakub.

 

Szűz Mária a szivárványos dicsfénnyel

 

Amikor a fiatal fiúnak nem állt szándékában távozni, a rendőrségnek el kellett eltávolítania őt a helyszínről.

Jakub tettének hamar híre ment és eljutott egészen az angol katolikus diakónushoz, Nick Donellyhez, aki igazi katolikus hősnek nevezte a fiút. Egy varsói szervezet -, mely a homofóbiát és idegengyűlöletet vizsgálja országukban – tudomására jutott, hogy a fiú többször is részt vett találkozókon, ahol rasszisták és homofóbok vettek részt.

 

Jakubot a rendőrségnek kellett eltávolítania a felvonulásról

 

Mostanában nem ez volt az egyetlen „támadás” az LMBTQ közösség felé, hiszen a krakkói érsek egyenesen a szivárványos pestis közeledtét jelentette be, amely véleménye szerint az országukat fenyegeti.

 

hirdetés
Previous post

Ezúttal a Szigeten tiltakozott a Mi Hazánk Mozgalom a Coca-Cola ellen

Next post

Elhagyja Oroszországot a meleg pár, akiktől el akarták venni gyermekeiket