Hírek

Férje karjaiban hunyt el a koronavírusos betegeket ápoló orvos, aki maga is megfertőződött

Egy héttel azután, hogy jelentkeztek nála a koronavírus tünetei, elhunyt Frank Gabrin sürgősségi osztályon dolgozó orvos. A 60 éves férfi az elmúlt hetekben koronavírussal fertőzött betegeket látott el, azonban köszönhetően a nem megfelelő felszerelésnek – ugyanazt az arcmaszkot és kesztyűt kellett használnia minden egyes betegnél – ő maga is elkapta a vírust.

 

Frank Gabrin

 

A szintén fertőzött férjjel, Arnold Vargasszal a a CNN készített interjút, amelyben a megtört, gyászoló férfi elmesélte, hogy párja kedden mellkasi fájdalommal ébredt. “Drágám, nem kapok levegőt” –  mondta Frank Arnoldnak és már a mentők érkezésére és kórházba szállítására sem volt idő, Gabrin párja karjaiban, otthon hunyt el.

Olyan ember volt, aki segíteni akart másokon” – nyilatkozta a zokogó Vargas, aki szerint fenntarthatatlan a jelenlegi egészségügyi helyzet. “Mintha arra kérnénk a katonákat, hogy a frontvonalban harcoljanak, de nem adjuk meg hozzá a kellő felszerelést.

Frank Gabrin praxisa során több kórház sürgősségi osztályán is dolgozott New Jeryes és New York államokban (USA). A férjével készített teljes interjú eredeti, angol nyelven az alábbi Twitter-csatornán tekinthető meg:

 

 

Az Amerikai Egyesült Államokban tegnap, egyetlen nap leforgása alatt 1169 ember halt meg. A járvány kitörése óta egyetlen másik országban sem volt olyan nap, amikor ennyi, a vírushoz köthető halálesetet rögzítettek volna. Az USA-ban jelenleg 245 373 igazolt koronavírus fertőzött van, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 6000-et.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb