Hírek

Férfinak érzi magát, visszavonul a sporttól a svéd női kézilabda-sztár

Instagram-oldalán jelentette be Louise Sand, a svéd női válogatott kézilabdázója, hogy 26 évesen befejezi sportpályafutását. Szerződését csapatával, a francia Fleuryvel már fel is bontotta. Sand maga vallott róla, hogy nemi diszfóriát diagnosztizáltak nála, így a visszavonulás mellett döntött.

https://www.instagram.com/p/BsVuQqpHPC4/?utm_source=ig_web_copy_link

„Egyszerre nehéz és felszabadító erről beszélni. Úgy döntöttem, hogy örökre abbahagyom a kézilabdát. Felbontottam a szerződésemet a Fleuryvel, annak ellenére, hogy a klub és a csapattársak csodálatosak voltak” – írta meg Sand egy svéd nyelvű posztban, majd mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzásegítette, hogy több mint százszoros válogatott játékos váljon belőle.

A svéd Aftonbladet beszámolójából kiderül, hogy Sand egy podcastban vallott a visszavonulását kiváltó okokról.

„Az utóbbi időben hihetetlenül rosszul éreztem magam, és tudtam is, hogy mi miatt. Rossz testbe születtem. Sosem gondoltam volna, hogy híres ember leszek, de mivel így alakult, rádöbbentem, hogy ezt nem tudom elrejteni. Akárhogy is csavarom, ettől nem tudok megszabadulni, ezért úgy döntöttem, hogy a saját magam módján, a saját szavaimmal beszélek a nemi diszfóriámról.”

„Ez egy nehéz és hosszú folyamat lesz, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ezt az életet akarom élni. Mindig is inkább Loui Sandnak éreztem magam, és nem Louise Sandnak. Nem akarok tovább élni az állandó öngyűlölettel, és a  kényelmetlenséggel, amelyet a testemben és a testemmel kapcsolatban érzek” – vallott egy podcastben a visszavonuló kézilabdázó.

Forrás: Nemzeti Sport

Previous post

Rainbow Arcade – A videojátékok queer történelme

Next post

Egy év szexmentes időszak után heterónak vallja magát az egykori meleg escort