Hírek

Ferenc pápa szerint nem kéne melegeknek papnak állniuk

Ferenc pápa egy új könyvben komoly problémának nevezte azt, hogy melegnek lenni divat, és hogy minderre a papság is fogékony. Véleménye szerint a homoszexualitásnak nincs helye a papságban.

“A homoszexualitás egy nagyon komoly ügy, amit már a kezdetekben észre kell venni a papjelölteknél.” – mondja a pápa.

 

 

“Társadalmainkban úgy tűnik divatos a homoszexualitás és ez mentálisan valahogy az egyház életére is hatással van.” – írja a The Strenght of a Vocation című könyvében, melyet szombaton adtak ki Olaszországban.

“Ez a téma igazán aggasztó számomra, mivel meglehet, hogy volt egy időszak, amikor mindez nem kapott elég figyelmet.” – írja az interjúban, melyet majd 10 nyelven adnak ki.

A pápa elmondta azt is, hogy véleménye szerint jobb, ha egy homoszexuális ember nem is jelentkezik papnak. “A megszentelt papi életben nincs helye az ilyen vonzalomnak. Így az egyház azt javasolja, hogy ezzel a fajta megrögzött tendenciával rendelkező embereket nem szabadna befogadni papi hivatásba és a felszentelt életbe.”

A meleg papságot pedig “kifogástalanul felelősségteljes” viselkedésre szólítja fel a cölibátussal kapcsolatban – írja a The Guardian.

“Arra kell bátorítanunk a homoszexuális papokat, valamint a vallásos férfiakat és nőket, hogy kifogástalanul éljenek cölibátusban és mindezek felett teljes felelősség terheli őket arról, hogy ne botránkoztassák meg közösségüket és a Isten hithű szent embereit.”

“Jobb ha elhagyják a papságot és a felszentelt életet, mintha dupla életet éljenek.” – mondja a homoszexuális papokról.

Kicsit zavarbaejtőke a pápa szavai, hiszen a homoszexualitásról sok esetben meglehetősen liberálisan nyilatkozott, bár volt már példa arra is, hogy nem volt túl elfogadó LMBTQ ügyekkel kapcsolatban. 

Kis cikk válogatás a témáról:

 

LMBTQ-gyermekeik elfogadására szólította fel a szülőket Ferenc pápa

Ferenc pápa: “Istennek nem számít, hogy meleg vagy, így szeret téged”

Ferenc pápa szerint a transzneműek növekvő elfogadása “rettenetes”

pap

Previous post

A "közrend zavarásáért" büntetnék az LMBTQ-közösség tagjait egy indonéz városban

Next post

Mostohaanyjával kényszerítette szexre 11 éves fiát az apa, hogy kiűzze belőle a melegséget