Nagyvilág

Ferenc pápa szerint az LMBTQ gyerekeket is ugyanúgy kell szeretni

LMBTQ gyerekek szüleit fogadta a Vatikánban szeptember 16-án, szerdán Ferenc pápa. A 40 vendég mind az olasz Tenda di Gionata szervezet tagja, amely olyan vallásos szülőket tömörít, akik LMBTQ gyermeket nevelnek. A szülők a találkozón aggodalmukat fejezték ki amiatt, ahogyan az egyház a hozzájuk hasonló családokat kezeli és megosztották azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekek szembesülnek, amikor egyházi közösségen belül coming outolnak.

 

Ferenc pápa fiatalok körében

 

A találkozó végén a pápa a szervezet alelnökétől, Mara Grassitól egy könyvet és egy szivárványszínű pólót kapott ajándékba. A könyv LMBTQ gyereket nevelő katolikus szülők tapasztalait meséli el, míg a pólón egy felirat olvasható: “A szeretetben nincs félelem.”

A résztvevők elmondása szerint Ferenc pápa szívesen fogadta az ajándékokat és mosolygott, mikor átvette azokat. “Szeressétek gyermekeiteket olyannak, amilyenek, mert ők Isten gyermekei” – mondta a találkozó végén az egybegyűlteknek az egyházfő.

Elmeséltük a Szentatyának, milyen szerencsésnek érezzük magunkat, amiért megtanultunk máshogy tekinteni a gyermekeinkre. Isten művét és szeretetét látjuk bennük. Hidat szeretnénk építeni magunk és az egyház között, hogy ők is úgy tekinthessenek ezekre a gyerekekre, mint mi és ahelyett, hogy kizárják, inkább tárt karokkal fogadják őket.” – nyilatkozta a sajtónak Grassi.

Ferenc pápa szavai annak fényében különösen elgondolkodtatóak, hogy Magyarországon az egyház némely képviselői milyen nyilatkozatokat engednek meg maguknak:

 

Betegnek nevezte a melegeket a korábban buzizó katolikus pap

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb