Hírek

Ferenc pápa: A genderelmélet a tradicionális házasság legnagyobb ellensége

Ferenc pápa a genderelméletet a tradicionális házasság legnagyobb ellenségének nevezte egy szűk körű találkozón.

Ferenc pápa és II. Ilja grúz pátriárka
Ferenc pápa és II. Ilja grúz pátriárka

“Napjainkban globális háború zajlik, hogy elpusztítsák a házasságot. Nem fegyverekkel, hanem elméletekkel. Meg kell magunkat védeni az ideológiai gyarmatosítástól.”

Ferenc pápa szavait némileg árnyalja, hogy jelenleg az ortodox világban igen konzervatívnak számító Grúziába látogatott, ahol a lakosságnak kevesebb, mint egy százaléka katolikus. Az ország többsége az ortodox kereszténységhez tartozik, és a helyi egyház részéről hatalmas az ellenérzés a Vatikánnal szemben. Olyannyira, hogy útjai során eddig a legkevesebb, csupán háromezer fő előtt celebrált szentmisét, amin a grúz ortodox pátriárkát képviselő küldöttség meg sem jelent.

Az ideológiai gyarmatosítás elméletéről korábban elmondta, hogy a gazdagabb országok sokszor ahhoz a feltételhez kötik a gazdasági segélyezést, hogy a célország alkalmazza a nyugati elveket, például a melegek házasságának elfogadását. A pápa korábban a transz embereket nukleáris fegyverekhez hasonlította, akik szembeszállnak az isteni teremtés rendjével; a heteroszexuális házasságot pedig a társadalom mesterműveként írta le.

Korábban a leköszönt XVI. Benedek pápa is utalt arra, hogy az LMBT közösséggel megértő Ferenc szavai mögött a katolikus egyházon belül nincs lényegi változás a homoszexualitás megítélését illetően.

Azt azért látni kell, hogy ha a pápa nem is áll ki az azonos neműek házassága mellett, de az LMBT közösség felé sokkal nagyobb együttérzéssel fordul, mint korábban a katolikus egyház bármikor.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb