Hírek

Ferenc pápa áldását adta az egyenlő házasságra?

A brazil Toni Reis és férje, David Harrad büszke apai pillanatokat éltek át, amikor három – egyébként örökbefogadott – gyermeküket egy szép napon, keresztény szokás szerint megkeresztelték Curitiba városában. A szivárványcsalád az örömhírt a római katolikus egyház fejével, Ferenc pápával is megosztotta, levelet írtak az argentín származású egyházfőnek, akinek irodája nem sokkal később válaszolt is.

Toni Reis, Favid Harrad és három gyermekük

A portugál nyelven íródott üzenet szerint a Szentatya “elismeréssel tekint” a gyerekek megkeresztelésére és bízik benne, hogy a család mindig is keresztényekhez méltó életet fog élni. Egyben apostoli áldását küldi és kéri, imádkozzanak rendszeresen őérte.

Mondani se kell, hogy abban a pillanatban, amint a levél szélesebb nyilvánosságot kapott, a Szentszék tagadásba lendült. Utóbb kiadott közleményük szerint a pápai üzenetre nem szabad az azonos nemű párok házasságának jóváhagyásaként, vagy a szivárványcsaládokat elfogadásaként tekinteni. Ez “hibás” megközelítés, állítja a Vatikán.

A nyilatkozatot kiadó Paloma Ovejero kommunikációs munkatárs szerint a levelet kizárólag Toni Reisznek címezték és a szövegező nem volt tisztában azzal, hogy két férfi neveli a gyerekeket.

Közel sem ez az első alkalom, hogy a Vatikán és Ferenc pápa ellentmondásosan kommunikál az LMBT-közösség irányába. Ferenc pápa pávatáncáról itt írtunk részletesebben.

 

Previous post

Oroszország egyelőre mégsem deportálja a meleg üzbég újságírót

Next post

Jaimie Wilson ma este nyolctól a Szigeten