Nagyvilág

Fémdobozban találtak rá egy kenyai queer aktivista holttestére

Edwin Chiloba LMBTQ-aktivista, modell és divattervező holttestét egy fémdobozba rejtve találták meg múlt héten Kenya Uasin Gishu államának Kapsaret nevű városában. Halála miatt a rendőrség nyomozást indított.

A jelentések szerint több helyi egy plató nélküli járművet látott elhaladni, amely a fémdobozt a környéken dobta le. A szemtanúk nem sokkal később riasztották a hatóságokat, akik hamarosan azonosították Chiloba már oszlásnak indult holttestét – a férfi ugyanabban a ruhában, amelyet 2022. december 31-én viselt.

Halála pontos okát és részleteit egyelőre nem tudni, a helyi kórházban hamarosan megkezdődik a boncolása. A közösségi médiában sokan gyászolják Chilobát. „Riasztó látna a haláláról szóló hírek alatti kommenteket. Társadalmunk nagyon rossz pályára állt rá” – írta egyikük. „Az LMBTQ-közösség hány tagját kell még meggyilkolni, mielőtt a kenyaiak rájönnek, hogy hallgatásuk bátorítja a homofóbokat, és felhatalmazza őket arra, hogy következmények nélkül cselekedjenek.

Chiloba jól ismert volt Kenyában arról, hogy nem kért bocsánatot azért, mert önazonosan él és gyakran posztolt fotókat a közösségi médiában.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

kIPROTICH🌈🌈🌈 (@its_edwinchiloba) által megosztott bejegyzés

 

Bár kenyai jogvédő szervezetek Chiloba meggyilkolását először a szexualitásával hozták összefüggésbe, a The New York Times úgy tudja, a rendőrség egy közeli barátját gyanúsítja a gyilkossággal. A 24 éves Jackton Odhiambo, aki a fővárosban, Nairobiban szabadúszó fényképészként dolgozik, jelenleg előzetes letartóztatásban ül. Kihallgatása folyamatban van, az indíték – amennyiben valóban ő követte el a kegyetlen gyilkosságot – egyelőre nem ismert.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin