Hírek

Felszívódott egy meleg muszlim képregény az Instagramról

Rejtélyes oknál fogva szűnt meg egy Instagram profil, melynek tulajdonosa meleg muszlim képregényeket posztolt Indonéziából.

Az @alpantuni nevezetű Instagram fiók egy indonéz művész tulajdonában állt, ahol saját készítésű meleg-muszlim témájú képregényeit posztolta és bátran megnevezte olvasóközönségét is: meleg muszlim képregények olyan embereknek, akik képesek gondolkodni – írja a Pride.

 

A felszívódott Instagram-profil

 

A képregény karakterei olyan problémákkal küzdöttek, mint az, hogy milyen is Indonéziában melegnek lenni, valamint a vallásos fanatizmusról is beszámolt. Az Instagram szabályzatát azonban egyszer sem sértette meg. Az már más kérdés, hogy mennyire is sértette a képregény magát Indonéziát.

Az LMBTQ jelenség hirdetése és támogatása az egészségügyi és a vallási törvények, valamint a kulturális normák elleni vétek. Ez a cselekedet nem felel meg Indonéziának.

A kijelentést követően az indonéz állM meg volt győződve arról, hogy az Instagram az ő kérésükre függesztette fel a fiókot, mivel azt is felvetették, hogy emiatt az egész országban betiltanák a közösségi oldal használatát.

Az Instagram azonban azt állítja, hogy nem ők felelnek a képregény fiókjának eltüntetéséért, mivel szerintük az ő szabályzataiknak egyikét sem sértették meg a képek. Éppen ezért máig rejtély, mi történhetett, de annak ellenére, hogy a fiók és felhasználója eltűntek, a képeket több másik profil is közzétette.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy Indonézia mit kíván tenni a megosztott képekkel.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb