Kultúra

Felszállunk a ’90-es nosztalgiavonatra

A “gayest thing on the internet” különdíjat a héten egyértelműen elvitte Charli XCX és Troye Sivan duettjének videóklipje, ahol az énekesnő egymaga eljátssza a teljes Spice Girlst, Troye pedig a Backstreet Boys-t. És ez csupán a kezdet.

 

A kilencvenes évek nosztalgiájára szégyentelenül építő videóklip pont annyira nem veszi komolyan magát, hogy – éppen emiatt – cuki és szerethető maradjon. A két énekes a klipben olyan előadók bőrébe bújik, mint Eminem, Justin Timberlake, a TLC, Steve Jobs, de megidézik Jack és Rose ikonikus jelenetét a Titanic orrában, Neo és Trinity karakterét a Mátrixból, de feltűnik az Amerikai szépségből Mena Suvari alakja, ahogy az 1998 VMA díjátadó vörös szőnyegéről Marilyn Manson és Rose McGowan is. És még a Sims első része is feltűnik!

Hogy ezek a nevek neked nem mondanak semmit, mert két évtizeddel ezelőtt még nem éltél? Hát igen, ezért lehet problematikus a nosztalgiát meglovagolni, mert épp a két énekes rajongóinak derékhada nem fogja érteni, mekkora guilty pleasure faktorral is bír ez a klip. (Aminek a rendezője egyébként Ryan Staake és Charli XCX.)

 

 

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Ásó, kapa, nagyharang – Avagy ilyen egy stílusos meleg esküvő

Next post

A katolikusok többsége szerint az egyház legyen elfogadóbb az LMBTQ közösséggel