Hírek

Felsültek a homofób petíciógyűjtők a Disney közgyűlésén

A héten tartották a Disney közgyűlését, ahol a vállalat új vezérigazgatója, Bob Chapek több homofób aktivistától is megkapta: annak hátterében, hogy a cég részvényárfolyama visszaesett, a filmekben és a sorozatokban lévő LMBTQ-tartalom áll – írja a Pink News.

 

Bob Chapek

 

Caroline Farrow, a CitizenGo angol igazgatója azt mondta a közgyűlésen, hogy a Disney egyre több filmjében és sorozatában népszerűsíti az LMBTQ-ideológiát, sok család pedig már nem érzi biztonságban magát a Disney LMBTQ-karakterei miatt.

„Amikor húsz százalékos visszaesésről van szó, talán el kellene gondolkodni azon, hogy a Disney-t újra családbaráttá tegyék, és egyébként is, mi a helyzet azzal a 700 ezer emberrel, aki aláírta a petíciónkat, hogy ne legyen több pride rendezvény Disneylandben?”

Chapek azonban kiállt a Disney elvei mellett, és részletesen beszámolt arról, miért is tartja hibásnak Farrow és társai feltételezését.

„Mi a Disney-nél a nézőközönségünket szeretnénk reprezentálni. Hiszünk abban, hogy olyan történeteket kell elmesélnünk, amiket a nézőink hallani szeretnének, és amelyek az ő életüket tükrözik. A húsz százalékos visszaesésről pedig csak annyit, hogy semmi köze ahhoz, amit Farrow említett. Sokkal nagyobb esély van rá, hogy a koronavírus miatt történtek így a dolgok.”

Chapek érvelése tényleg valószínűbbnek tűnik, ugyanis a visszaesés februárban kezdődött, és már jóval előtte is voltak LMBTQ-karakterek a Disney filmjeiben és sorozataiban – még ha akadtak, akik kevés időt is töltöttek a képernyőn. Ilyen volt a Star Wars pár másodperces leszbikus csókja is,  de legutóbb a Disney és a Pixar szerelemgyerekéről, az Előre című animációs filmről és annak leszbikus karakteréről hallhattunk. Utóbbi apropójából petíciót is indított a CitizenGo, hogy a Disney hagyja abba az LMBTQ-érzékenyítést.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb