Hírek

Felmondott a hívők zaklatása miatt a meleg templomi alkalmazott

San Diegoban felmondott a Katolikus Egyház egy meleg férfi alkalmazottja, miután két éven keresztül folyamatos zaklatásokkal kellett élnie, köztük vandalizmussal és halálos fenyegetésekkel is.

Aaron Bianco, aki lelkipásztori munkatárs a St. John Evangélista Templomban, azt mondta, akkor telt be a pohár, amikor egy jobboldali katolikus weboldal fotókat posztolt a családjáról, és azt is megosztották, hogy hol él.

A Lepanto Intézet egy cikket osztott meg oldalán egy képet csatolva hozzá, melyen Bianco látható a férjével, akit a férfi szodomikus partnerének neveztek, valamint néhai édesanyjával.

A férfi emellett, amikor egyik nap megérkezett munkahelyére, irodájának falán egy „buzik kíméljenek” felirattal találkozott. Ez volt az első eset, hogy bárki is megrongálta volna a templom belsejét. A két év alatt, amíg a plébánián dolgozott több fenyegetőcédulát is talált a kocsiján, de e-mail címére is küldtek üzeneteket, és ráadásul telefonszáma sem maradt titkos fenyegetői számára.

A St. John evangélista templom mindvégig kiállt Bianco mellett, ellenben a Római katolikus egyházzal, ahol ellenzik az azonos neműek közötti kapcsolatot. San Diego püspöke, Robert McElroy támogatta őt a nehéz idők alatt, ezzel több jobboldali ellenszenvét kihívva maga ellen.

Bianco a lemondása után pontosan október 31-ig marad a templom alkalmazottja, és utolsó publikus megjelenését egy vasárnapi misén teszi meg. Lemondási levelét közzé is tette, melyben részletesen leírja az őt ért sérelmeket, amivel megindokolja döntését – adta közzé az Advocate.

„Jogi lépéseket fogok tenni annak érdekében, hogy véget vethessek az ellenem irányuló sérelmeknek. Folyamatosan a nyomomban voltak, abban reménykedve, hogy térdre kényszeríthetnek. Meg kell állítanunk ezeket a csoportokat! Nem engedhetjük, hogy továbbra is ilyen dolgok történjenek az Egyházban, amely Jézus szeretetről és elfogadásról szóló üzenetén alapszik.”

 

 

Previous post

Beszélgetések a vidéki Amerikában

Next post

Hamarosan érkezik a szuperhős drag queenekről szóló rajzfilm!