Hírek

Felfüggesztik a tilalmat egy tartományban

Németország egyik tartománya felfüggesztené a meleg és biszexuális férfiak véradástól való eltiltását.

o-BLOOD-DONATION-facebook

Németországban az a férfi, aki akár egyszer is szexuális kapcsolatot folytatott más férfiakkal nem adhat vért. Az egyik tartomány, Saar-vidék, képviselői viszont most úgy döntöttek, hogy ideje véget vetni ennek a diszkriminációnak és egy nyilvános szavazáson eltörölték a tartományban ezt a korlátozást.

Bár Saar-vidék  a legkisebb tartomány az országban kevesebb, mint egy millió lakossal, ez a döntés mégis országszerte befolyassál lehet erre a tilalomra. Érdekes módon pont Angela Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió és a Szociáldemokrata párt volt az, aki megszavazta ezt. Most a kancellár asszonyt kérik arra, hogy országszerte függessze fel a tilalmat, aki eddig nem állt túl jól hozzá a meleg témához.

Az indoklás szerint azok a meleg férfiak, akik monogám kapcsolatban élnek vagy védekeznek szex közben pontosan ugyanakkora eséllyel lehetnek fertőzöttek valamilyen betegseggel, mint a heteró férfiak. A jövőben szeretnék, ha véradást megelőző kérdéseknél már nem kérdeznének rá a donor szexuális beállítottságára.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb