Hírek

Felfüggesztették a meleg papot, mert kiállt az LMBT-jogok mellett

A newmarki érsekségben szolgáló Warren Hall atyát azután függesztette fel érseke, miután ő nyíltan kiállt egy leszbikus nő mellett, aki azért veszítette el állást, mert egy másik nővel élt házasságban.

Warren Hall atya kálváriája az érsekségével nem új keletű. Tavaly azért menesztették a Sefton Hall Egyetemről, mert az LMBT-jogok mellett írt egy Facebook-posztot. Ezután coming outolt is: „Magamnak kell lennem. Nem tudok azon aggódni, hogy mit gondolnak rólam mások.” Az érsekség ekkor önmagának is ellentmondó nyilatkozatok hadát tette, amelyekben főként azzal indokolták Hall atya kirúgását, hogy az nem is kirúgás, hanem tervezett áthelyezés.

warren hall

Az atya most újra szembe került a newmarki érsekséggel, miután kiállt egy kosárlabda edző mellett. Kate Drumgoole a Paramus Katolikus Gimnáziumban tanított kosárlabdaedzőként. Őt viszont januárban kirúgták, mivel fotók kerültek elő a 2014-es esküvőjéről, amit Jaclyn Vanore-ral kötött. Drumgoole állítása szerint azért rúgták ki az iskolából, mert leszbikus. Az intézmény ezt tagadta, nekik azzal volt bajuk, hogy házasságban él egy nővel. (Az, hogy melyik indoklás visszataszítóbb, azt mindenki döntse el maga.)

Miután Hall atya tudomást szerzett Drumgoole esetéről, hangot adott támogatásának. Ezt viszont érseke újfent nem nézte jó szemmel, felfüggesztette a misézés alól, így a pap nem celebrálhat istentiszteletet New Jersey-ben.

„A probléma az, hogy az érsekünk szerint nem létezik olyan, hogy valaki egyszerre meleg és katolikus” – zárta rövidre a vitát Hall atya.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin