Hírek

Felfüggesztették a szivárványos busz vezetését megtagadó sofőrt

Egy angol sofőr semmiképpen sem akart összeköttetésbe kerülni a pride rendezvényekkel, ezért eldöntötte: nem vezeti a szivárványszínűre dekorált buszt, melyet aznapra írtak elő neki.

 

 

Egy tizenkilenc éves utas, Rebecca Sears elmondása alapján az ötvenes éveiben járó férfi határozottan közölte vele és másik két utassal, hogy várniuk kell indulás előtt pár percet, amíg kicseréli műszakját és járművét egy kollégájával. A magyarázat pedig a férfi szerint igazán egyszerű: nem akar olyan buszt vezetni, ami a homoszexualitást hirdeti.

„Egy nevetséges indokkal akadályozott meg minket abban, hogy időben hazaérjünk. Ez így nincs rendjén. Csak abban reménykedek, hogy nem hallotta őt senki, aki meleg lenne. Nem akarok arra gondolni, hogy akár egyikük is hallotta, amit mondott a buszról. Egyébként nem tudta, hogy én vagy a másik két nő, aki velem volt meleg-e. Csak egyszerűen kimondta, hogy nem akar olyan buszt vezetni, ami a homoszexualitást hirdeti.”

Rebecca története nem kerülte el a buszt üzemeltető vállalat figyelmét sem, akik máris megtették a szükséges intézkedést az üggyel kapcsolatban. Nem ez volt az egyetlen busz, melyet a pride ünnepség tiszteletére alakítottak át Norwich városában, hiszen a negyvenhét éves fesztivált szerették volna ünnepelni azzal, hogy több járatszámot is szivárványszínbe borítanak – számol be róla a Daily Star.

A busztársaság közleményében szerepelt, hogy a sofőr viselkedését elfogadhatatlannak tartják, és nem bocsájtják meg, ha munkatársaik nem támogatják nézeteiket, mely ezúttal az LMBTQ közösség támogatását jelenti. Egyelőre a férfit felfüggesztették és szándékukban áll a továbbiakban alaposabban kivizsgálni a történteket.

 

 

Previous post

Kampány indult a bényi gyűlöletbűncselekmény után

Next post

Fogalma sincs a transz nőkről a fülöp-szigeteki szenátornak