Hírek

“Felemelő érzés volt bevonulni a stadionba és Magyarországot képviselni”

Augusztus 4-én, szombaton vette kezdetét az év legnagyobb nemzetközi LMBTQ-sportrendezvénye Párizsban. A 10. Gay Games 10 napja alatt közel 80 nemzet sportolói mérettetik meg magukat 36 sportágban.

A helyszínen ott vannak hazánk képviselői is. Hegedüs J. Csaba futó, az Atlasz Sportegyesület tagja – a szervezet egyik vezetőjével, Manheim Istvánnal készített interjúnk ide kattintva olvasható el –  pedig beszámolt róla, mit tapasztalt a megnyitón.

Rengeteg ember van. Több, mint 10 ezer résztvevő és sok kísérő, a helyiekről nem is beszélve… óriási hangulatot teremtenek. Egyetlen hátulütője, hogy extra szervezési kapacitást igényel és mindenhol sorok vannak. A nyitó ceremónia kb. 1,5 órás késéssel indult, de a várakozás után felemelő érzés volt bevonulni a stadionba és Magyarországot képviselni.” – mesélte Csaba.

A szervezők minden apró részletre figyelnek. Túl nagyot akarnak, ezért igencsak elnyúlt a Nyitó Ceremónia eleje, sok néző a bevonulás után távozott is… Így a második felére szervezett bámulatosan jó programokról többen lemaradtak. Persze sokan talán azért is siettek, mert a nyitó buli a Grand Palace-ban kezdődött éjféltől, Offer Nissim izraeli világklasszis DJ-vel.”

“Kígyózott a sor mire megérkeztünk, 45 perc alatt sikerült csak bejutni, viszont el is felejtettük az elképesztő benti hangulat hatására. Több ezer sportoló és helyi, az év egyik legnagyobb bulijára készen rázták a jobbnál jobb számokra a konfettiesőben. Az a kellemetlenség már már megszokottá vált, hogy az italokért is több, mint fél órán át sorba kellett állni az elején… De a buli közepétől már ezt is ki lehetett hagyni.

 

Portrénk a 10. Gay Games szervezőbizottságának elnökéről, Manuel Picaud-ról korábbi cikkünkben olvasható:

Ilyen Franciaországban melegként felnőni – Humen Online

Főváros: Párizs (2,2 millió fő) Államforma: elnöki köztársaság Népesség: 66,7 millió fő LMBT jogok: házassági egyenlőség 2013 óta A cikk születése előtt Manuel Picaud-val csupán egyetlen alkalommal, még három évvel ezelőtt találkoztam Ljubljanában az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség éves közgyűlésén. Arról a napról jólöltözöttsége és az a jellegzetes mosolya maradt meg, amely az úriemberek …

 

Csaba hozzátette, a nyitó ceremónián az előzetes várakozásokkal ellentétben Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke nem jelent meg, de Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo és Laura Flessel-Colovic ifjúságért és sportért felelős miniszter beszédet mondtak.

Most pedig lássuk a magyar delegáció által küldött képeket és videókat!

 

A magyar delegáció a Sportcsarnok bejáratánál

 

Azért vonultunk szivárványosra glitterezett pálmalevelekkel – az első színeket egyébként Sebestyén Balázsék festették a pénteki reggeli rádióadásban nekünk -, mert a gellért-hegyi Szabadság-szobrunkat szerettük volna replikálni. Azzal az üzenettel, hogy nem beszélhetünk szabadságról, amíg ez nem jár mindenkinek… Nekünk pedig egyelőre nem jár az a szabadság, hogy azzal házasodhassunk, akibe szerelmesek vagyunk, vagy azzal vállaljunk gyereket, akivel erről álmodunk” – tette hozzá Csaba.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb