Hírek

Felavatták Európa első transz színű gyalogátkelőjét

Almere városát érte a megtiszteltetés, hogy Hollandiát tegye Európa első országává, ahol felavatják a legelső gyalogátkelőt, amely a transznemű zászló színeiben tündököl.

Almere már korábban is büszkélkedhetett egy szivárványszínű gyalogátkelővel, de mostantól a rózsaszín, a kék és a fehér kombinációja is látható lesz a városban. Az ország szociáldemokrata politikusa, Jerzy Soetekouw szerint a zebrák megmutatják, hogy Almere-ben mindenki az lehet, aki csak lenni akar – számol be róla a Pink News.

 

 

Bár Soetekouw pozitívan vélekedett az újításról, mégis akadtak, akiknek nem nyerte el a gyalogátkelő a tetszésüket. Szerintük ugyanis sokkal fontosabb dolgokra lehetett volna költeni azt az összeget, amelyet a transznemű zászló felfestésére fordítottak. Mégis voltak olyanok is, akik Soetekouw-val értettek egyet, és azonnal megértették a színes gyalogátkelő jelentőségét.

„Hányszor szóltak már meg valamiért az utcán? Beléd rúgtak, amikor a párod kezét fogtad séta közben? Leköptek? Kidobtak a taxiból? Hányszor rúgtak ki a szüleid az otthonodból, amiért egy fiút mutattál be nekik, mint a párod? Hányszor kellett már előbújnod? Ha ezekre gondolunk, mégis mit számít az a pénz, amit a festékre költöttek? Az csakis jó lehet, ha egyre több emberrel éreztetjük, hogy a társadalmunk tagja, nem igaz? Miért akarjátok kizárni őket? Az olyan emberek az okai, hogy szükség van pride felvonulásra és színes gyalogátkelőkre, mint amilyenek ti vagytok”

– írta közösségi oldalán egy facebook felhasználó, Stephan Craane.

Az idei évben Európa egy másik szegletében, Londonban, szivárványszínű gyalogátkelőt avattak fel, hogy megmutassák, társadalmuk elfogadó az LMBTQ-közösség felé, és tiszteletben tartja a jogaikat is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb