Hírek

Felavatták Anglia első szivárványos gyalogátkelőjét

Történelmi pillanatot élt meg augusztus 16-án London: felavatták a város és az ország első szivárványos gyalogátkelőjét, mellyel az LMBTQ közösség iránti szolidaritást hivatottak kifejezni.

 

 

A szivárványszínű gyalogátkelő – melyből rögtön négy is készült – London Lambeth kerületében található, közrefogva a főbb utakat egészen a Brockwell parkig. A kerületi tanács úgy véli, környékük mindig is büszke volt arra, hogy befogadó és nyitott magatartást mutat, ezért keresve se találhattak volna tökéletesebb szimbólumot a szivárványnál. Ezzel is szeretnék kifejezni szolidaritásukat LMBTQ közösségük felé – számol be róla a Pink News.

„Ez egy színpompás és mókás szimbóluma Lambeth nyitottságának. Büszkék vagyunk LMBTQ közösségünkre és arra, hogy támogatjuk az egyenlőséget és az LMBTQ jogokat. Ezt hivatott ünnepelni a gyalogátkelő és ez a szemmel látható példája a mi merész és progresszív gondolkodásunknak. És ugyan mi is lehetne tökéletesebb időpont a szivárványos zebrák felavatásához, mint a Stonewall-lázadás 50. évfordulója? Hosszú utat tettünk meg idáig, és Lambeth-ben büszkék vagyunk rá, hogy utat mutathatunk az embereknek”

– nyilatkozta Sonia Winifred, a kerületi tanács és az esélyegyenlőség és kultúra bizottság tagja.

 

Augusztus 16-án avatták fel a szivárványos gyalogátkelőt

Hasonló szavakkal szólalt fel Lambeth polgármestere, Ibrahim Dogus is, aki szerint mindig a sokszínűségben rejlett kerületük ereje, és sosem féltek attól, hogy ennek hangot is adjanak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin