Hírek

Felállították Puerto Rico első LMBT emlékművét

A karibi szigetország szivárványos emlékműve az orlandói tragédiának is emléket állít, hiszen a 49 halálos áldozatból 23 puerto ricói volt.    

Az emlékművet a főváros, San Juan ‘Harmadik Millennium’ nevű parkjában állították fel, nem messze a Sixto Escobar stadion bejáratától. A szoborcsoport hét darab négyszögletes oszlopból áll, amelyek a szivárvány különböző színeiben pompázó mozaikokkal vannak kirakva.

Fotó: Inter News Service
Fotó: Inter News Service

Az oszlopok között egy táblán a 49 orlandói áldozat neve szerepel, kiemelt helyen a puerto ricóiakkal. Emellett a szintén puerto ricói Lin-Manuel Mirandától, a hatalmas sikert arató Hamilton című musical szerzőjétől véstek fel egy rövid idézetet az emlékműre. A teljes szöveg így szól: „Az életnek állítunk emléket, hogy szeretettel és tisztelettel erősítsük meg magunkat a – homofóbiából fakadó – gyűlölet elleni harcban. Jelszavunk mindannyiunk szívében visszhangzik: A szeretet az szeretet, az szeretet, az szeretet…” –  ez utóbbi részlet származik Mirandától, a Tony-díjak átadásán elmondott szonettjéből.

Az elmékművet a Puerto Rico Pride keretében leplezte le San Juan polgármestere, Carmen Yulín Cruz. „Ma az életet ünnepeljük. Együtt kell dolgoznunk azon, hogy megszüntessük a diszkriminációt és a homofóbiát. Fel kell szólalnunk az igazság nevében és embertársaink egyenlőségéért. Olyan országgá kell válnunk, ahol mindenki egyenlő, és senkit nem az alapján ítélnek meg, hogy kit szeret” – mondta a polgármesterasszony.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin