Hírek

Fél évet élt a házassági egyenlőség Bermudán

A bermudai törvényhozás megszavazta a házassági egyenlőség eltörlését – alig fél évvel azután, hogy bevezették azt.

A jogilag Nagy-Britannia tengerentúli területének számító szigetcsoport az azonos nemű pároknak ezentúl bejegyzett élettársi kapcsolatra ad lehetőséget. A gyakorlatban ugyanazok a jogok illetik meg az azonos nemű élettársakat, mint a heteroszexuális házaspárokat, a különbség annyi, hogy a házasság szó nem használható a kapcsolatuk elismerésekor.

 

 

“A jelenlegi szabályozás szerint az LMBTQ közösség tagjai házasodhatnak, de nem kapják meg ugyanazokat a jogokat és előnyöket, mint a többi pár. Az új törvénnyel mindezeket az előnyöket megkapják, csupán a házasság szót nem” – mondta Lawrence Scott munkáspári képviselő az új törvény mellett érvelve. Az ellenzék egyik vezetője, Patricia Gordon-Pamplin ellenzi a változást: “Nem szeretném elfogadni, hogy az rendben van, hogy fivéreinkkel és nővéreinkkel máshogyan bánjunk, hogy hasonló körülmények között különbséget tegyünk köztük.”

Bermuda legfelsőbb bírósága idén májusban úgy ítélte meg, hogy sérti az emberi jogokat az azonos nemű párok diszkriminálása, és a házassági egyenlőség bevezetése mellett döntött. A kormány ekkor megerősítette, hogy nem fognak fellebbezni a döntés ellen.

A 65 ezer fős szigetcsoporton azonban júniusban népszavazást tartottak a témában. Bár az alacsony részvételi arány miatt végül ez érvénytelennek számított, a mégis szavazók 69 százaléka nem csak a házassági egyenlőséget, de a bejegyezett élettársi kapcsoalatot is elutasítaná az azonos nemű párok esetében.

 

(GayTimes)

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

„Nem egy leányálom, ha egyszerre vagy fekete, afrikai és leszbikus”

Next post

Egy szexi olasz rúdtáncos így készül karácsonyra