Utazás

Fedezd fel a karibi szigetvilágot a KLM-mel!

Különleges ajánlatokkal készült a KLM a nyárra: rendkívüli, egyhetes akciójuk keretében most jelentős kedvezményekkel repülhettek a Karib-tenger egzotikus szigeteire, ahol zöldellő pálmafák, színpompás koktélok és fehérhomokos strandok várnak titeket.

beach_chikees

Első utunk a Venezuela partjaitól nem messze fekvő ABC-szigetekre vezet: Aruba, Bonaire és Curaçao rendkívül népszerű turisztikai célpontok, hiszen mindhárom szigeten csodálatos fürdőhelyek, csillogó hotelek és paradicsomi kényelem vár minket.

D8-1

Ha Arubát választjuk, nappalainkat a főváros, Oranjestad Gilberto François „Betico” Croes-ról elnevezett sétányán shoppingolva, vagy éppen a helyi pillangófarmon tölthetjük. A szigeten mindössze egy meleg bár található, a Jimmy’s Place, amely azonban minden este megtelik partizni vágyó turistákkal. Habár LMBT közösség tulajdonképpen nem létezik a szigeten, azonban van egy elbűvölő kis vendégház (Little David’s), amelyet egy meleg pár üzemeltet, és emellett is rengeteg melegbarát szálláshelyet találunk.

bonaire2

Az utazókkal teli Arubához képest Bonaire teljesen más hangulatot áraszt. A „B-szigetet” elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének elvonulni a világ zajától, és néhány napon – vagy héten – át teljes nyugalomban élvezni a pálmafák adta árnyékot és az azúrkék tenger hűsítő vizét. Az éjszakai élet elég csendes, viszont cserébe különleges programokon vehetünk részt: szervezett merülések keretében éjjel is megcsodálhatjuk a gazdag tengeri élővilágot.

architectuur

A meleg élet egyértelműen Curaçaón a legaktívabb: idén szeptember 30. és október 4. között tartják a helyi pride-ot Willemstadban. A fővárost két részre tagolja az öböl: Pundát „trópusi Amszterdamnak” is nevezik tipikus holland házai miatt, amelyek azonban élénk színekben pompáznak; ebben a városrészben múzeumok, boltok, a kormányzói palota és egy erőd található. Az Otrobanda nevű negyednél köt ki a legtöbb hajó, viszont ez a csendesebb rész, főleg helyiek lakják. Kifejezetten meleg szórakozóhelyből itt sincs túl sok – a legnépszerűbb a Floris Hotelben lévő Rainbow Lounge –, de csaknem minden hely melegbarát.

Maho-Beach-St-Maarten-Beaches

Ha északabbra kalandozunk a Karib-tengeren, érdemes meglátogatnunk a meleg strandjáról híres Szent Márton-szigetet. A „híresek és gazdagok” üdülőhelyétől, St. Barts-tól nem messze eső sziget a legkisebb a világon, amely két részre oszlik: északi fele a franciák, míg déli oldala a hollandok fennhatósága alatt áll. A Cupecoy Beach nevű meleg strand gyakorlatilag a kettő határán, a sziget nyugati részén terül el. A Maho Beach-en menő szelfiket készíthetünk a fejünk felett néhány méterrel elszálló repülőkkel. A holland fővárosba, Philipsburgba a francia konyhát vivő, drag témájú L’Escargot étterem, a francia Marigot-ba pedig az Eros klub miatt érdemes ellátogatni.

cuba-gay-pride-2011-7-2-16-31-1

Utolsó úticélunk, Havanna meglepően virágzó meleg élettel rendelkezik: ez egyrészt minden bizonnyal méretéből, másrészt pedig abból adódik, hogy nem elsősorban üdülőváros. Igen sok látványosság vár itt minket: az amerikai Kapitóliumra hajazó parlamenttől nem messze található a Plaza de Armas, ahol naponta könyvvásárt rendeznek a pálmafák alatt, de érdemes megnézni a neves itáliai építész, Francesco Borromini által tervezett Szent Kristóf-székesegyházat is. A kalandot kereső utazóknak a Malecón nevű tengerparti sétányt ajánljuk, ahol a szivárványszínű házak tövében közelebbről is megismerkedhetünk a helyiekkel, de a város határában található meleg strand, a Mi Cayito is mindig tele van élettel.

A YouGO! akció keretében június 22. és 29. között válthatóak meg a kedvezményes árú repülőjegyek. Utazási periódus: 2015. augusztus 21. – 2015. december 14. A tartózkodás minimum időtartama 6 nap, maximum időtartama 3 hónap. További információkért látogassatok el a KLM honlapjára!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin