Hírek

Ezúttal borászat utasított el egy leszbikus párt

Egy nappal azután, hogy egy kaliforniai borászatot homofóbiával vádoltak, amiért nem biztosítottak helyszínt egy leszbikus pár esküvőjének, máris bocsánatot kértek és „szívesen” adnának otthont a ceremóniának.

 

A kép csupán illusztráció.

 

Dezanea Reyes és menyasszonya, Alex Biddle a Viaggio Birtok & Borászatot szerette volna lefoglalni esküvői ceremóniájuk helyszínéül. A tulajdonosok azonban visszautasították őket azzal az indokkal, hogy „nagyon erős vallási alapú véleményük van a házasságról” – számol be róla az LGBTQ Nation.

A borászat rendezvényszervezője válaszolt a párnak e-mailen keresztül, melyben először is leszögezte, hogy a tulajdonosok, Larry és Teri Lawrence tisztában vannak a kaliforniai törvénnyel, mely tiltja a szexuális orientáció alapján való diszkriminációt. Azt is hangsúlyozta, hogy felettesei még akkor sem diszkriminálnák őket, ha a törvény engedné. Nos, ez mégis megtörtént.

A döntést végül Angelina Hodgson azzal magyarázta, hogy a tulajdonosok csakis a heteroszexuális párok házasságában hisznek. Éppen ezért az esküvőt máshol kell megtartaniuk, de a fogadásnak szívesen adnak teret.

Reyes és Biddle úgy érezték, mintha gyerekként kezelték volna őket, amiért megmondták nekik, hogy esküvőjük napján mit tehetnek és mit nem. Az esetről közösségi oldalukon is beszámoltak, ahol a diszkrimináció többek figyelmét is felkeltette.

Miután az esetre fény derült, a Viaggio tulajdonosai bocsánatot kértek döntésükért, és egy közleményt is közzétettek: „A Viaggio Borászat minden párt szívesen lát, nemtől és szexuális orientációtól függetlenül, hogy kellemes időt töltsenek el borászatunkban, és arra is lehetőséget kínálunk, hogy esküvőjüket itt tartsák.”

Nem meglepő, hogy a történtek után a pár nem szándékozik a Viaggio Borászatban tartani az esküvőt…

 

Previous post

Érvényteleníttette házasságát a hetero pár, miután mindketten rájöttek, hogy a saját nemükhöz vonzódnak

Next post

A Downton Abbey megmutatja az LMBTQ közösséggel való bánásmód sötét oldalát