Hírek

Ezúttal a Szigeten tiltakozott a Mi Hazánk Mozgalom a Coca-Cola ellen

Matricák és szórólapok osztogatásával tiltakozott a Mi Hazánk Mozgalom kedden Budapesten, a Sziget Fesztivál bejáratánál a Coca-Cola „devianciát népszerűsítő” kampánya ellen.

Mint arról mi is beszámoltunk, magyar homofób csoportok és médiumok körében alaposan kiverte a biztosítékot a Coca-Cola Love is Love kampánya – ez alól természetesen a Mi Hazánk sem lehetett kivétel, akik még mindig nem tudnak leszakadni a témáról. Hétfőn a Coca-Cola dunaharaszti telephelyénél szerveztek úgynevezett blokádot.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese a keddi akció alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: továbbra is tiltakoznak a kampány ellen.

 

Dúró Dóra | Fotó: Index

 

Véleményük szerint a kialakult helyzetért nemcsak a cég felelős, hanem „az álszent és farizeus politikát folytató” kormány is, amely elsőként éppen a Coca-Colával kötött stratégiai megállapodást, amely a többi közt lehetővé teszi a cég számára akár az adójogszabályok előzetes véleményezését is. Különösen felháborító, hogy egy olyan cég a magyar kormány stratégiai partnere, amely a világ legnagyobb műanyag szennyezője – mondta a politikus.

Úgy vélekedett: ha a kormány komolyan venné a „homoszexuális propaganda” visszaszorítását, akkor volna rá lehetősége, például a stratégiai megállapodásban szereplő kedvezmények visszavonásával. Szerinte a Coca-Colának sokkal inkább olyan kampányokat kellene folytatnia, amelyek az egészségmegóvást szolgálják. A Mi Hazánk azt üzeni a cég vezetőinek, hogy az azonos nemű párokat ábrázoló plakátokat otthon, a négy fal között nézegessék – fűzte hozzá a politikus.

„Mi addig ütjük a kólát, amíg meleg, és kitartunk a bojkott mellett” – fogalmazott Dúró Dóra. A szórólapokon a párt arra szólítja fel a fesztiválozókat, hogy bojkottálják a Coca-Cola termékeit.

 

A párt által osztogatott plakát

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin