Nagyvilág

Ezúttal 16 uniós tagállam ítélte el a homofób magyar propagandatörvényt

Néhány nappal azután, hogy az Európai Unió 13 tagállama közös nyilatkozatban ítélte el a magyar propagandatörvényt – amelyet tegnap Áder János köztársasági elnök a hazai és nemzetközi tiltakozás ellenére aláírt -, újabb levél született amelyet 16 ország vezetői írtak alá.

Bár Magyarország nincs konkrétan megnevezve a levélben, mégis egyértelmű, hogy az LMBTQ közösséget a pedofíliával összemosó magyar törvény ellen szól. A levél megjelenését az uniós tagállamok csütörtöki brüsszeli csúcsára időzítették.

Az aláíró kormány- és államfők: Alexander De Croo (Belgium), Mette Frederiksen (Dánia), Angela Merkel (Németország), Kaja Kallas (Észtország), Micheál Martin (Írország), Kyriakos Mitsotakis (Görögország), Pedro Sánchez (Spanyolország), Emmanuel Macron (Franciaország), Mario Draghi (Olaszország), Nicos Anastasiades (Ciprus), Krišjānis Kariņš (Lettország), Xavier Bettel (Luxemburg), Robert Abela (Málta), Mark Rutte (Hollandia), Sanna Marin (Finnország) és Stefan Löfven (Svédország).

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

European Parliament (@europeanparliament) által megosztott bejegyzés

 

A jogszabályra Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke június 16-án Twitter-bejegyzésben reagált. „Sokszínű Európában hiszek, és nem olyanban, ami elrejti ezt a gyerekeink elől. Senkit nem szabad megkülönböztetni a szexuális irányultsága alapján” – fogalmaz közösségi média bejegyzésében, hozzátéve, hogy vizsgálják, a törvény sért-e uniós jogszabályokat.

Vannak európai politikusok, akik ennél tovább mennének.

 

Európai politikusok pénzmegvonással sújtanák Magyarországot a homofób propagandatörvény miatt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb