Kultúra

Ezrek ünnepeltek az idei Tokió Pride-on

Bár statisztikák szerint a legtöbb melegfelvonulást júniusban rendezik – sőt, az Amerikai Egyesült Államokban június hivatalosan is a Pride hónapja -, ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag ekkor szerveznek ilyen megmozdulásokat bolygónkon. Magyarországon jellemzően júliusban tartjuk, de Miami Beachen is alig két hete volt világraszóló rendezvény.

A világ másik felén a japán fővárosban április 26-án vasárnap rendezte meg ünnepségét a helyi LMBT-közösség. A hagyományosan konzervatív országban, ahol még a bejegyzett élettársi kapcsolatra sincs lehetőség, az azonos neműek házasságának elfogadtatása mellett sétált a háromezer fős tömeg.

Tokió 1

Tokió 4

Tokió 6

Tokió 7

Tokió 8

„Idén érezhetően más a hangulat. Az emberek pillanatok alatt elkapkodják a szórólapokat. Mivel hazánkban a szexualitás szinte láthatatlan, így az LMBT-közösségre is sokan úgy tekintenek, mint valami nem is igazán létező jelenségre, még akkor is, ha felemeljük a hangunkat” – nyilatkozta riportereknek Fumino Sugiyama főszervező.

Ahogy a világ oly sok országában, a Pride itt is elsősorban még arról szól, hogy a többségi társadalom egyáltalán észrevegye: igenis élnek körülöttük leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek. „Azzal, hogy egyenlő házasságot követelünk, nem rombolni szeretnénk. Éppen az ellenkezője: újat szeretnénk alkotni, amely által mi is a társadalom teljes jogú tagjaivá válhatunk.”

Tokió 2

Tokió 3

A legfrissebb kutatások szerint Japán lakosságának 7.6 százaléka tartja magát az LMBT-közösség tagjának.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin