Hírek

Ezra Miller: nem tekintek magamra sem férfiként sem nőként

Ezra Miller, a Legendás állatok sztárja legutóbbó nyilatkozatában kijelentette: ő nem úgy tekint magára, mint férfira vagy nőre.

Nem tekintek magamra férfiként. Nem tekintek magamra nőként. Még emberként sem igazán” – fejtette ki az amerikai színész, aki 2012-ben coming out-olt, mint queer.

Bináris nemi identitások a férfi és a nő. Valamennyi nemi identitást ami nem ez a kettő a nem bináris (nonbinary) vagy genderqueer gyűjtőfogalmakkal írhatjuk le. A genderqueer egy régebbi fogalom, megelőzte a nembináris elterjedését és bár jelentésükben és a hozzájuk kapcsolódó értelmezésekben nagyon hasonlóak, nem teljesen ugyanazok. Ezért van az, hogy régebbi forrásokban  inkább a genderqueer fogalommal találkozhatunk. – Forrás: TransVanilla.

 

Ezra Miller

 

Miller emellett őszintén beszélt saját #MeToo pillanatáról is, ami egy rendezőhöz és egy producerhez köthető. „Bort adtak nekem, én pedig még kiskorú voltam, 16 éves. Azt mondták: ’ Hey, benne akarsz lenni egy filmben, ami a meleg forradalomról szól?’ Én pedig erre azt mondtam: ’ Nem, ti szörnyetegek vagytok.’

A 26 éves színész hozzátette, hogy az elmúlt időszak egyik legragyogóbb pontja, hogy végre nyíltan beszélhet ezekről az elfogadhatatlan esetekről. „Ki****ottul túléltük. Ilyen Hollywood. Azt hittem, mind tudtuk, hogy szex munkások voltunk.

Miller ennél többet, azaz neveket, helyet, időt, nem akart elmondani, a történetével ugyanis nem az a célja, hogy ujjal mutogasson a zaklatóira, hanem így szeretne részt venni a hatalommal való visszaélések elleni harcban.

Previous post

Skóciában lesz először tananyag az LMBTQ történelem és kultúra

Next post

Miért árul egy vagyonért gyűlölködő dzsekiket a Diesel?