Színes

Ezekre a cikkekre voltatok a legkíváncsibbak 2020-ban

Végére értünk egy őrült évnek, amely nemcsak a világpolitika, a közélet, a testi és lelki egészség területén hozott kihívásokat. A magyar LMBTQ közösség is rengeteg mindenen ment keresztül és hűen tükrözi ezt, mely cikkeinket olvastátok 2020-ban a legtöbben.

(Borítókép: Marjai János / 24.hu)

10. Samponos flakonnal egyensúlyozni a szerszámon – Pikáns kihívás a Twitteren

Ha a karanténozással járó unalom is beüt, akkor a férfiak tutira feltalálják magukat a négy fal között. Bár tavaly év végén végigsöpört egy samponos challenge a TikTok-on, amikor kékítő sampont csorgattak a népek a saját fejükre, ez most valami egészen más volt.

A Twitteren április és május környékén futó ShampooChallenge már határozottan korhatáros kategória volt – ami éppen ezért a többi közösségi médiás felületen nem is futhatott volna be nagy karriert, mert mindenhol máshol tilos a korhatáros tartalom.

A cikk IDE kattintva olvasható el.

9. Videó: Érdektelenségbe fulladt a budapesti heteró pride

 

 

Bár a Budapest Pride felvonulása a járvány miatt elmaradt, augusztus 22-én Hetero Pride zajlott Budapesten. A Március 15. téren összegyűlt két tucat ember a felszólalóktól megtudhatta, hogy az azonos nemű párok miatt az emberiség ki fog halni, és hogy szerintük lassan a Jobbik is szivárványzászlót fog lobogtatni.

A videó ITT tekinthető meg.

8. Így reagált a magyar mémvilág a Szájer-ügyre

 

 

Nem túlzás azt írni, hogy december elsején délután és este felrobbant a magyar internet a Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő körül kialakult botránytól.

Mint ismert, a fideszes politikus péntek este egy körülbelül 25 fős, férfiakból álló orgián vett részt Brüsszel egyik melegbárjában. Miután a rendőrök megjelentek, az ereszcsatornán próbált menekülni, ám igazoltatták és táskájában drogot találtak – Szájer tagadja, hogy az ecstasy az övé lenne, szerinte mások csempészték oda. Az eseményre a Belgiumban hatályban lévő kijárási és gyülekezési korlátozás ellenére került sor.

A hír hamar bejárta a magyar sajtót és közösségi médiát, perceken belül megjelentek az első mémek is.

7. Aki nem fél élni – Transznemű tiniként egy magyar fiúkollégiumban

Taranyi Trisztán tizenhét éves, tanul, reménykedik, változik, nem fél látni a világot, a világ is látja őt: kitartása példaértékű.

Trisztán több mint egy éve iratkozott át egy számára megfelelő tanintézménybe, nyolc évig egy református egyházi iskolában tanult, amire élete legnehezebb időszakaként emlékszik. Ott kezdődött minden. Idén márciusban beszélgettünk vele.

6. Elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke

 

Nagy Szilvia

 

Életének 43. évében elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke.

2007-től volt a Budapest Pride szervezője, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től pedig a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke lett. Hozzá tartozott az Ösztrosokk leszbikus buli, majd a Budapest Pride Fesztivál vizuális megjelenése, arculata és honlapja tartozott hozzá. 2013-ban szervezőtársaival megírták a Budapest Pride manifesztóját, és lefektették az alapjait annak a feminista és antirasszista elveken alapuló, bázisdemokratikusan működő szervezetnek, amit ma is Budapest Pride-ként ismerünk.

5. A debreceni polgármester szerint valaki vagy meleg, vagy magyar

Nem vagyunk egyformák. Budapesten nem lesz új Szent István-szobor, de lobog a szivárványos zászló, Debrecenbe pedig áll a Szent István-szobor, és a nemzeti színű zászló lobog. Ez a helyzet pontosan kifejezi, hogyan képzelik el ők ott, és mi itt Magyarország jövőjét” – hangzott el Papp László, Debrecen polgármestere szájából augusztus 20-án.

Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki képes volt így megnyilvánulni a nemzeti ünnepen. További részletek IDE kattintva olvashatók.

4. Döntött a magyar bíróság, nem szabotálhatja a kormányhivatal a transzneműek kérelmeit

 

 

Másfél éve húzódó, transznemű emberek tucatjainak életét megkeserítő jogvita végére tett pontot a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság február végén, amikor megállapította: a hatályos jogszabályok alapján Budapest Főváros Kormányhivatalának érdemben kell vizsgálnia a transznemű emberek nemének jogi elismerésére és névváltoztatására vonatkozó kérelmeit.

Minderre még azelőtt került sor, hogy a hírhedt 33-as paragrafust, a transzneműeket ellehetetlenítő törvénymódosítást megszavazta a parlament Fidesz-KDNP többsége.

3. ByeAlex szerint undorító a kamaszok coming outja, és ezért nem kér bocsánatot

A következő videómat tiltotta a TikTok… Az a felület, ahol 11 éves gyerekek coming outolnak, kisfiúk lánynak öltöznek és posztolják ki óránként… Gondolom, a töltetlen gázpisztollyal volt problémájuk…” – fakadt ki ByeAlex áprilisban.

Itt azonban nem ért véget ByeAlex ámokfutása, ugyanis az egyik követője üzenetet küldött neki, számon kérve a megnyilvánulását. Ebben a privát levelezésben aztán már nem fogta vissza magát az énekes. A Twitteren keringő üzenetváltásban kifejezetten durva mondatok szerepelnek.

2. Meseország nem az aberráltaké – Dúró Dóra ledarált egy mesekönyvet

 

 

Nem lehet normálisnak beállítani azt, ami valójában nem az” – közölte szeptemberi sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, aki a Meseország mindenkié című kötet kapcsán beszélt, amelyben ismert mesék átiratai szerepelnek.

Hősei olyan szereplők, akik a mai magyar társadalmi normák szempontjából marginalizált helyzetben vannak, így került az antológiába meleg Hamupipőke, háromfülű nyúl, sárkányölő pincérlány, roma Pöttöm Panna, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősök, illetve más izgalmas szereplők.

A politikus a sokszínűségről szóló kötetben megjelenő LMBTQ szereplők miatt az egész könyvet „a homoszexualizmus propagandájának” tekinti. „Meseország nem az aberráltaké” felkiáltással pedig a kötetből lapokat kitépve egy iratmegsemmisítővel elkezdte az oldalakat ledarálni.

A könyv megrendelhető a humen.shop oldalon!
  1. Elhunyt a 81 éves lelkész, 27 éves férje örökölt mindent

 

 

Május 31-én egy bukaresti kórházban elhunyt Philip Clements, nyugalmazott anglikán lelkész. A 81 éves, angol Clements 2017-ben házasodott össze a most 27 éves román Florin Marinnal, és esküvőjük akkor felkeltette a világsajtó figyelmét a hatalmas korkülönbség láttán.

A koronavírus-járvány miatt látogatási tilalom volt érvényben a kórházban, így Clements egyedül hunyt el, anélkül, hogy szerettei meglátogathatták volna. A lelkész családja most azzal vádolja az ifjú özvegyet, hogy az az első pillanattól fogva csak az idős férfi pénzére utazott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb