Kultúra

Ezekért a darabokért érdemes színházba menni idén

Színházba járni mindig kellemes felüdülést jelent, főleg, ha az idő a mostanihoz hasonlóan borús és hideg. Egyik kedvenc színházunk, a Spirit Színház aktuális kínálatából ajánljuk azokat a darabokat, amelyekről úgy gondoljuk, biztosan tetszeni fognak, ezért vétek lenne lemaradni róluk. Neked már csak az a dolgod, hogy helyet foglalj a nézőtéren.

 

 

Sodrásban

„Meleg férfiakról írok – az én generációmról –, akik abban a hiszemben nőttek fel, hogy nekik nem szabad szerelmesnek lenni. És most meg szembesülnek a fiatal generációval, akikben semmi kételkedés nincsen, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy szerelmesek lehessenek” – nyilatkozik saját darabjáról Martin Sherban. A Sodrásban egy hatvanéves férfi, Beau visszaemlékezéséről szól, aki egy nála jó pár évtizeddel fiatalabb férfinek mesél a múltjáról, amelynek keserédes emlékei máig tisztán élnek benne. Beau egy híres díva zongoristájaként a zene segítségével próbálta oldani a magányát, hiszen szerelembe esni szinte nem is mert, annyira helytelennek gondolta érzéseit. A darab nemcsak a szomorkodásról, hanem a nevetésről is szól, na és legfőképp a generációk közötti párbeszédről – és arról, mennyi minden változik és változhat meg néhány évtized alatt.

Az LMBT történelmi hónap keretében a színművet kétszer, február 6-án és 12-én is bemutatják a színházban.

Szereplők: Perjés János, Virág Péter, Magyar Vazul

Ördögi kör

Ha nincs ötleted Valentin-napra, vagy valami frappánsabbat szeretnél kitalálni egy romantikus vacsoránál, menjetek szerelmeddel színházba! Az Ördögi kör tökéletes választás, bemutatója ugyanis pont február 14-én lesz. A darab főszereplője egy pszichológus, akinek élete korántsem annyira kiegyensúlyozott, mint ahogy azt laikusként elvárnánk egy szakembertől. A pszichológus egyik páciense túl sok problémát okoz, veszélyes és türelmetlen ügyfélből nincs hiány, és ha még ez sem lenne elég, menyasszonya is szeretne már végre oltár elé lépni. Kellemes és szórakoztató vígjáték, amit nem érdemes kihagyni.

Két időpontban, februárban 14-én és 15-én is műsorra tűzik a darabot.

Szereplők: Perjés János, Ozsgyáni Mihály, Marjai Virág, Juhász Róza, Gaál Dániel

 

 

Nyitott házasság

Szintén egy friss, elsőként január 31-én bemutatott darabja a Spirit Színháznak a Nyitott házasság, amelynek elég beszédes a címe. Dario Fo olasz drámaíró vígjátéka nemcsak egy izgalmas kérdést vet fel, nevezetesen hogy működőképes-e egy nyitott házasság, de közben még jól meg is nevettet. A darab főszereplője Mambretti doktor és felesége, Antonia. Utóbbi szabadjára engedi férjét, és hagyja, hogy azzal feküdjön le, akivel csak akar, ő pedig közben majd szép nyugodtan megül otthon a fenekén. Vajon ez egy működőképes felállás? Meg lehet reformálni a házasság intézményét, vagy a kettőnél több fős kapcsolat már a vég kezdetét jelenti?

Február 19-én és 21-én is megnézheted a darabot a Spirit Színházban.

Szereplők: Hegyi Barbara, Schlanger András

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról ősbemutatója 1973-ban volt, amikor, valljuk be, teljesen másképp nézett ki egy popfesztivál, mint ma. Más volt a felhozatal és mások voltak az igények is, de az semmit sem változott az évek alatt, hogy az emberek szórakozni és kikapcsolódni akartak a színpadon álló zenészeket hallgatva. A színdarab felfrissített változata arról szól, ami nem változott az évek alatt, na meg arról, hogy fiatalnak lenni a 70-es években és a 21. században is bulis volt. „Azt kell megmutatni, ami közös, ami a mai fiatalokat is érdekli, ami az ő jelenük. Azt, ami a darabban is benne van, kortól, korszaktól és rendszertől függetlenül” – véli Czeizel Gábor, a darab kamaraváltozatának rendezője.

Szereplők: Sándor Péter, Marjai Virág, Nagy Enikő, Perjési Hilda, Perjés János, Szitás Barbara, Karácsony Gergely, Jerger Balázs, Tornyi Ildikó, Tóth Mátyás, Szinovál Olivér

Jó’ccakát, anya!

A középkorú Jessie az élete reménytelenül kisiklott – legalábbis onnan nézve, ahol ő áll, így tűnik. Az epilepsziás, drogfüggő nő csupán egy vegetáló házassággal és a törvénykerülő fiával büszkélkedhet, ezért is szánja rá magát, hogy öngyilkos lesz. Mindezt közli is az anyjával, Thelma Cates-szel, akinek egyetlen éjszakája van, hogy meggyőzze lányát, ne dobja el magától az életét.

Szereplők: Igó Éva, Szitás Barbara

Tegdes Péter

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin