Kultúra

„Ez valami olyan lesz, amit még sehol sem láttatok!” 

Mindig izgalmas, mikor az amúgy is lüktető magyar meleg éjszakai élet újabb színfolttal bővül, a G3 Klubban február 27-én debütáló The Garden of Eden pedig nem kis dobással kezdi meg pályafutását: igazi nemzetközi sztárt állít porondra elvarázsolt bulikertjében. 

Lesz exkluzív 3D-s fényfestés, mely nemcsak átszínezi a falakat, de át is rendezi a teret. Lesz különleges, eddig nem látott díszlet is, melyhez például külön húsz szobrot is készítenek és gogo-táncosok mindenhol. Persze a fő attrakció Tamara Mascara, a bécsi drag queen, aki különleges börleszk show-ival szerzett hírnevet szerte Európában, a legnagyobb meleg klubokban szórakoztatva a nagyérdeműt.

A The Garden of Eden a következő állomás, ám az elvarázsolt kert feelingre épülő új budapesti bulinak – mely néhány hónap múlva már nemzetközi szinten is elkezdi elfoglalni a klubokat – más különleges, nem mindennapi dobása is lesz. Tamara művésznővel imidzséről, önmaga felfedezéséről és a budapesti buliról beszélgettünk.

Humen Magazin: Mesélj nekünk Tamara Mascaráról

Tamara Mascara: Bécsi drag queen vagyok, már tíz éve dolgozom a szórakoztatóiparban. Dj-zem, börleszket adok elő, énekelek, néha pedig csak partygirl vagyok. Már egész Európában voltak showműsoraim, Párizstól kezdve Londonig, Németország és Ausztria számos pontján. Én voltam Conchita Wurst sminkese Koppenhágában az Eurovíziós Dalfesztiválon, profi sminkesként.

Humen Magazin: Hogyan kezdődött a drag queen karriered?

TM: 15 éves koromban nagyon sokat mozogtam a goth szcénában. Imádtam a sötét sminkeket a fehér bőrrel, fekete hajjal… És elkezdtem egyre több sminket használni, az embereknek pedig tetszett, amit csináltam. Erősebbnek éreztem magam, sokkal több önbizalmam volt sminkben. Úgy viseltem, mint egy maszkot. Aztán lett egy barátom, aki bevezetett a meleg közösségbe. Imádtam a meleg bulik stílusát, nagyon sok 80-as évekbeli zenét játszottak és tipikus meleg dalokat, ami nekem nagyon új volt, hiszen teljesen más zenei közegből érkeztem. Kitartottam a meleg világ mellett, egyre több sminket viseltem, elkezdtem női ruhát hordani, parókát viselni. És az emberek elkezdték megkérdezni, hogy mi a drag művésznevem és mit adok elő. Akkoriban még nem adtam elő semmit. Az első munkám annyiból állt, hogy a bejáratnál álltam és ingyen italokat vagy ajándékokat adtam az érkezőknek, vagy sima party girl voltam. Aztán hirtelen elkezdtem ezzel az egésszel pénzt keresni és azt gondoltam, hogy mennyivel több pénzt keresnék, ha lenne show-m vagy zenélnék. Szóval az egész hirtelen munkává vált és most már teljes munkaidőben drag queen vagyok.

Humen Magazin: Említetted, hogy az egész tini korodban, egy sötét korszakkal kezdődött. Maradt valami abból a korszakból?

TM: Mindig is nagyon inspirált a japán világ és a gothic drag style – és Mana, egy japán drag queen, akinek volt egy bandája a 90-es években Matenrou néven. Nagyon nagy inspirációs forrás volt, nála láttam ezt a lolita drag-dolgot is. Nagyon femininnek néz ki, olyan mint egy porcelánbaba. Valósággal beleszerettem a stílusába és a sminkjébe.

Ezen felül nagy inspirációt jelentett Dita von Teese is. Ha azt mondod, hogy stílus vagy hogy szépség, nekem mindig ő jut eszembe. Ő maga a ragyogás. Aztán persze megismertem más drag queeneket is a nemzetközi pályán. Mindegyiknek csodás sminkje, haja, ruhája volt, minden első rendű, magas minőségű. Mindig sok szép dolgot láthatsz, ami megihlethet.

Humen Magazin: Milyen előadásaid vannak? Mire számíthatunk Magyarországon?

TM: Magyarországra egy nagy börleszk show-val készülök. Varázslatos lesz. Rengeteg toll, bőr, selyem fűző, csillogó magas sarkak, nagy show girl kosztümök. És két órát fogok zenélni is.

Humen Magazin: Mit üzensz a magyar közönségnek? Miért jöjjenek el a bulira?

TM: Mert ez az egész valami olyan lesz, amit még sehol sem láttatok. És persze láthattok engem!

 

The Garden of Eden Your Night in Paradise

2016. február 27. 22:00

G3 Klub

1061 Budapest, Király u. 8-11. Central Passage

Jegyek: tixa.hu

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb