Hírek

Ez az idős leszbikus pár álmodni sem mert a házassági egyenlőségről

Egy év telt el, mióta Ausztráliában legalizálták az azonos neműek házasságát, Rhonda és Michelle Redfern pedig álmodni sem mertek arról, hogy megélik ezt a napot. 

Rhonda és Michelle tizennyolc évvel ezelőtt találkoztak az interneten. Miután felfedezték, hogy azonos az érdeklődési körük, máris megszervezték első randevújukat – mesélték a Pink News-nak. 

„Találkoztam valakivel, akivel intellektuálisan egy szinten érezhettem magam, és akivel rengeteg közös értékünk volt, mint például az, hogy mind a ketten tisztelünk másokat” – mesélte el Michelle megismerkedésük történetét. 

A találkozó után hamarosan összeköltöztek, de hosszú éveket kellett várniuk, hogy ennél is hivatalosabbá tehessék kapcsolatukat. Erre végül a tavalyi törvényelfogadás után kerülhetett sor, ami egyszerre sokkolta és tette boldoggá a párost, de bevallották, hogy szomorúság és harag is keveredett bennük. 

„Nagyon is idegesítő, hogy az olyan pároknak, mint amilyenek mi vagyunk, annyi erőfeszítést kell tenniük azért, hogy kapcsolatuk törvényes lehessen.”

Mindezt úgy is megfogalmazták, hogy hatalmas súlyt cipeltek eddig a vállukon, amitől végre megszabadulhattak, és ezt egymásnak is köszönhették:

„Végre megkönnyebbültem, de továbbra is szerelmes vagyok abba, aki segített, hogy a legjobbat hozhassam ki magamból.”

De Rhonda és Michelle nem csupán az azonos nemű párokat ért eddigi diszkriminációra tért ki, hanem megemlítették transznemű és nemileg semleges társaikat is.

Októberben ugyanis kiszivárgott egy kormányzati jelentés, ami szerint a vallásos iskolákban engedélyezni fogják a diszkriminációt a transznemű és a nemileg semleges emberek ellen. Michelle és Rhonda szerint azonban az LMBTIQ+ közösség egyre erősebb lesz, és mindennél nagyobb szükség van rá, hogy kiálljanak egymásért.  

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb