Nagyvilág

Ez a bosnyák imám hálás a koronavírusért, mert így elmarad a szarajevói pride

A koronavírus járványt sokan sokféle módon értelmezik. A Bosznia-Hercegovinában széleskörű ismertségnek örvendő, Facebook-oldalán 75 ezer követővel rendelkező imám, Muhamed Velic hálát érez iránta.

A média hírül adta, hogy a Szarajevóban tartandó homoszexuális parádé a koronavírus miatt elmarad. (…) Minden szerencsétlenségben és tragédiában ott van a boldogság, jóság és gyönyörűség magja. (…) Köszönet mindezért Allahnak. Adja Allah, hogy a koronavírus és a meleg parádé soha többé ne térjen vissza városunkba és országunkba!” – olvasható a bejegyzésben, amit már négyezren lájkoltak.

 

Muhamed Velic

 

A kommentelők nagy része üdvözli Velic pride-ellenességét, ám néhányan az LMBTQ-közösség védelmére keltek. Érdekesség, hogy a bosnyák főmufti hivatala nem állt ki Velic mellett. Muhamed Jusic, a főmufti tanácsadója a bejegyzés kapcsán úgy nyilatkozott, hogy az Velic magánvéleménye és nem tükrözi a teljes muszlim közösség hozzáállását.

Nem Velic az egyetlen nagy befolyással bíró vallási személy, aki jótékony összefüggést fedezett fel a koronavírus és a pride rendezvények elmaradása között:

 

Egy lelkész szerint Isten azért küldte a koronavírust, hogy elmaradjanak a pride felvonulások

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb