Hírek

Ez a 92 éves néni 30 éve ugyanazt a táblát használja a Pride-on

Francis Goldin 92 éves, 30 éve látogat el a New York-i Pride-ra, ahol mindig ugyanazt a táblát emeli a magasba: “Imádom a leszbikus lányaimat. Vigyázzatok rájuk!” Az idős hölgy most a Buzzfeednek mesélte el történetét.

Francis Goldin akkor lett az LMBT-jogok elkötelezettje, amikor a lányai coming outoltak neki 1970-ben, az első New York-i Pride után. Azóta minden évben ugyanarra a helyre ellátogat, hogy figyelhesse a menetet, és ugyanazt a táblát tartja a magasba. A kora előrehaladtával viszont egy kényelmi intézkedést muszáj volt foganosítania a a 18. utca és az 5. sugárút sarkán, mostanában egy kereskesszéket is visz magával, hogy le tudjon ülni, ha nem bírja a hőséget.

francis-goldin-parade

“A parádé kezdete óta lengetem a táblám” – mondta a Buzzfeednek. “Ez egy jel azoknak, akiket elutasítottak a szüleik. A visszajelzések, amiket kaptam, mindig arra ösztönöztek, hogy folytassam csak.”

Mrs. Goldin a tábla alakulásáról is mesélt. Eredetileg csak annyit írt rá, hogy “Imádom a leszbikus lányaimat”, a “Vigyázzatok rájuk!” mondat 1993-ban került rá, amikor részt vett a washingtoni LMBT-tüntetésen. Mindezt azért, mert úgy érezte, ennek ott a helye. A tábla hátuljára pedig ezt írta: “leszbikusok büszke szülője”.

francis-goldin-twitter

Francis Goldin lányai elmesélték, hogy már többen fordultak az anyjukhoz, hogy álljon ki értük. Ilyenkor ő mindig egy levelet szokott írni a fiatalok szüleinek, hogy ne féljenek támogatni csemetéiket. “Szerintem egy-két életet megváltoztattam már, és ennek nagyon örülök. Mindenkinek támogatnia kell meleg vagy leszbikus gyerekét. Nagyon sokat veszítenek, ha nem állnak ki értük.”

hirdetés
Previous post

Még nem kész a halálra a meleg paralimpikon

Next post

A meleg férfiak munkahelyi környezetben változtatnak a testbeszéden