HírekPride

Exkluzív képek! Ezrek vonultak fel a tajvani pride-on a népszavazásért

Közel 130 000 ember vonult fel Taipei városában a következő hónapban esedékes szavazás miatt, ami az LMBTQ jogokat érinti. Kollegánk, Erdei Zsolt lőtt nekünk néhány exkluzív képet is.

Sziporkázó drag queen-k keresztény papokkal karöltve vonultak az idei pride-on Tajvanon, ahol Ázsia legnagyobb pride felvonulását szokták rendezni. Az eseményt a fővárosban tartották egy igazi mérföldkőnek tekinthető szavazás előtt, amelyre November 24-én kerül sor – derült ki az Aljazeera cikkéből.

 

 

Nem csak a legnagyobb Pride felvonulást láthatjuk Tajvanon az Ázsiai országok közül, de ők az elsők a kontinensen, ahol először legalizálták az azonos nemű párok házasságát. Erre tavaly májusban került sor, és akkor még azt mondták, két éven belül meg is valósítják.

„Támogatom a népszavazást, mert a házassági egyenlőség egy alapvető emberi jog, amit senkitől sem lehet elvenni, és fontosnak tartom a nemek közötti egyenlőség oktatását is az iskolákban a megkülönböztetések és megfélemlítések megelőzése érdekében” – mondta Chen Yu-Fang, egy 39 éves háziasszony, aki két gyermekével érkezett a felvonulásra.

Ezzel azonban nem mindenki ért egyet, hiszen a konzervatív csoportok, beleértve a Keresztény Egyházakat is, megpróbálják visszaszorítani a kezdeményezést, mondván, hogy a házasság egy olyan kötelék, amely csakis egy férfi és egy nő között kellene, hogy létrejöjjön.

Erre az LMBTQ közösség máris válaszolt, és a közeledő szavazásnál azt is kérvényezték, hogy ezt a szabályzatot módosítsák. A tajvani népszavazási javaslatokat nyilvános szavazásra bocsájtják, ha azokat a választók 1,5 százaléka támogatja – ez kicsivel több, mint 280 000 aláírást jelent.

„Reméljük, hogy a kormány komolyan fogja venni ezt a dolgot. Szomorú, hogy a bírósági döntés óta semmiféle előrelépés nem történt az ügyben” – nyilatkozta a drag queenként ismert Chin Kuang-Chih.

Zsolti képeit itt nézhetitek meg:

hirdetés
Previous post

Miniszteri figyelmeztetés miatt mondtak vissza LMBTQ rendezvényeket lengyel iskolák

Next post

Drámakirály - Minden szingli kurva