Hírek

Évtizedes rekordokat dönt a gyűlöletbűncselekmények száma az Egyesült Államokban

Közzé tette legfrissebb kutatási adatait a San Francisco University-n működő Központ a Gyűlölet és Extrémizmus Tanulmányozásáért (Center for the Study of Hate and Extremism – CSHE), amely az elmúlt tíz esztendőre visszamenőleg vizsgálta az Egyesült Államok harminc városában a gyűlöletbűncselekmények számának alakulását.

Eszerint 2018-ban 2009 bűncselekmény esett e kategóriába, amely egy öt éve tartó folyamatos emelkedés eredménye annak ellenére is, hogy az összbűncselekmények száma csökken az észak-amerikai országban. Legnagyobb arányban célpontja e bűncselekményeknek az LMBTQ-közösség tagjai, a zsidók, valamint a feketék.

 

 

A tanulmány külön kitér a társadalmi csoport elleni gyűlöletből fakadó gyilkosságokra is, amelyek javát fehér nacionalisták követték el – minden második esetben zsidó felekezetű ellen irányult, de 26 transz személy is áldozatául esett.

A gyűlöletbűncselekmények száma különösen országos jelentőségű politikai események környékén szaporodott el, például tavaly ősszel a félidős választások során. A tanulmány megállapítja, hogy az ilyen típusú bűncselekmények száma nemcsak az USA-ban, de globálisan is emelkedik.

 

hirdetés
Previous post

Óriási rekordot döntött meg Lil Nas X slágere

Next post

Moszkvai koncertjükön csókolta meg egymást a Rammstein két férfi tagja