Nagyvilág

Európai parlamenti képviselők tiltakoznak a homofób magyar törvény ellen

Sajtóközleményben tiltakozik az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi Csoportja a magyar kormány tervezett homofób törvénye ellen, amelyről az országgyűlési képviselők ma szavaznak.

A közlemény kiemeli, hogy a múlt csütörtökön benyújtott módosítások számos európai uniós jogszabályba ütköznek, így például az audiovizuális médiaszolgálatásokról szóló irányelvbe (nem véletlen, hogy az RTL Klub Magyarország is ellene van), a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvbe, valamint az Alapjogi Chartába is.

 

Fotó: Európai Parlament LMBT Frakcióközi Csoportja hivatalos Facebook-oldala

 

Ismét azt látjuk, hogy a Fidesz a 2022-es választások előtt az LMBTI embereket és életüket áldozza fel szavazatszerzésért. Rég számítunk rá és tisztán emlékeztet arra a démonizálásra, amit a menekültekkel szemben elkövettek. A félelemkeltés államilag finanszírozott taktika lett.” – írja a zöldpárti Terry Reintke, a csoport társelnöke.

Marc Angel, a csoport másik társelnöke pedig az Európai Bizottságot ostorozza, amiért következmények nélkül tűri a magyar civil szervezetek és aktivisták elnyomását. „Az orosz stílusú ‘LMBTI propagandát tiltó’ törvényeknek nincsen helye az Európai Unióban!

Az LMBTI Frakcióközi Csoport nevéből adódóan egy frakciókon átívelő kezdeményezés, amely az Európai Parlament azon képviselőit fogja össze, akik az LMBTI embereket és jogaikat támogatni szeretnék. A magyar képviselők közül Donáth Anna (Momentum) és Rónai Sándor (Demokratikus Koalíció) a tagjai.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin