Nagyvilág

Európa egy távoli sarka történelme első pride rendezvényére készül

A Shetland Pride alapítója, Kerrie Meyer a közösségi médiában jelentette be, hogy jövő nyáron a Shetland-szigetek megrendezi történelme első pride eseményét.

A Shetland-szigetek Skóciától északra található, legalább száz szigetből álló szigetcsoport, amelyek közül tizenötön összesen körülbelül 23 ezer ember él. Északi földrajzi fekvésük miatt nyáron szinte örökös a napfény, tiszta téli éjszakákon pedig néha feltűnik az égen a sarki fény.

 

Shetland-szigetek az Észak-Európa térképen

 

Már a pontos dátum is megvan: 2022. július 2. A Shetland-szigetek ezzel 27 további skót pride helyszínhez csatlakozik. A kezdeményezést büszkén támogatja a helyi önkormányzat is. “Shetland nyitott, befogadó és toleráns közösség. Ha minden a terv szerint megy, a jövő nyár egészen fantasztikus lesz” – nyilatkozta Malcolm Bell tanácsnok.

A Shetland Pride – amely már saját Facebook-oldallal is rendelkezik – az Egyesült Királyság legészakibb pride rendezvénye lesz majd. A szervezőknek valamennyi tapasztalata azért már most is van: az elmúlt években a helyi fesztiválon volt saját, feldíszített járművük.

 

Forrás: BBC

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb