Gasztronómia

Éttermi élmény 15 percen belül

Az biztos, hogy az idei évben kétségkívül átalakultak a fogyasztási szokásaink és szinte már mindannyiunknak ott van a telefonján a három nagy ételkiszállítós applikáció egyike – vagy mindegyike. Szerintem jóval többször rendeltünk ételt házhoz az elmúlt hónapokban, mint a korábbi években.

Bezártak az éttermek, ebédelni is csak a munkahelyünkön tudunk, nem tudunk kimenni valahova ebédidőben, vagy éppen otthonról dolgozás közben még délben azon kapjuk magunkat, hogy semmit nem ettünk aznap és már nagyon szükségünk lenne valami ennivalóra. Az elmúlt időszakban pedig az este 7 órás boltzárás is arra kényszerített sokszor, hogy rendeljek valamit, mert az üzletekbe sajnos már nem értem el zárás előtt és így nem tudtam bevásárolni.

Viszont azzal tisztában kell lenni, hogy az az étel, ami 30-40 perce készült el és kiszállítottak nekünk, bizony nem ugyanaz, mint ami például frissen kerül elénk az asztalra. Ezzel nem is lehet vitatkozni, hiszen a frissen készített étel mindig jobb.

Éttermi élmények otthon

Valahol szerintem meg kell találni az arany középutat ahhoz, hogy ha tényleg jó minőségű ételt és mellé még élményeket is szeretnénk az asztalunkra kapni.
Ebben lehet segítségünkre például a Zsidai home, akik az általuk üzemeltetett éttermek legkedveltebb fogásait hozzák az asztalunkra úgy, hogy minket is bevonnak a főzésbe egy picit.

A Zsidai home weboldalán a különböző levesek, kézzel nyújtott pizzák, egészséges bowlok, magyar klasszikusok vagy éppen BBQ malacoldalas, rib eye steak közül is választhatunk. Minden csomag két főre tartalmazza a 95%-ra elkészített fogásokat, amelyet a rendeléstől számítva másnap szállít házhoz a futár.

De mitől is más ez, mint egy hagyományos ételrendelés?

A megrendelt ételünk egy dobozban érkezik, amiben mindent külön vákuumzacskóban találunk. Én például a ragacsos BBQ malacoldalast rendeltem steak burgonyával és káposztasalátával. A dobozban egy külön zacskókban volt a félkész malacoldalas, valamint a steak burgonya, mellécsomagolva a BBQ szósz, és egy utolsó zacskóban pedig a káposztasaláta. A csomag tartalma volt még szintén egy elkészítési útmutató.

 

 

Az elkészítés pedig nagyon egyszerű és gyors. Egy tepsibe kellett öntenem a húst és a burgonyát, amit a BBQ szósszal öntöttem nyakon és raktam be az előmelegített sütőbe, ahol 15 perces forró ismerkedés után a tökéletesen átsült malacoldalast és a hozzávaló köretet láttam viszont. Ezt már csak a tálalás követte, amit próbáltam persze minél professzionálisabbra csinálni, és meglépni azt, amit egy étteremben kapnék. A BBQ oldalas és a steak burgonya mellé raktam a kész káposztasalátát, és igazából csak bort kellett magamnak választani hozzá, hogy teljes legyen a vasárnapi ebéd élménye – szerencsére ezt is lehet kapni a Zsidai home webshopjában.

Apropó, teljes élmény: a levest kihagytam. Ugyanis gombakrémlevest is rendeltem, aminek az elkészítése pofonegyszerű volt, hiszen a krémlevesben kellett megúsztatom a mellé csomagolt gombákat, amelyek pár perces bemelegítés után már a tányérban úszkálhattak tovább. A vasárnapi ebédmenüt pedig egy szelet Esterházy-tortával koronáztam meg.

 

 

A Zsidai home ételeinek elkészítéséhez nem kell semmilyen konyhai előképzettség és azok is bátran kipróbálhatják, akik egyébként nem túl otthonosan mozognak a konyhában, akár azok is, akiknél esetleg a különböző konyhai felszerelések, mint lábas, fakanál is inkább dekorációs elemként szolgálnak otthon, mint mindennapos használati eszközként.

Az biztos, hogy az íz és az élmény teljesen más lesz, mint a készen megérkezett ételé. És ha teljesen nem is, de egy kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha étteremben ebédeltünk, vagy vacsoráztunk volna. És az is biztos, hogy számomra a következő kihívás a pizza lesz.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb