Életmód

Esőben is stílusosan

A fesztiváldivatról megannyi cikket olvashatunk a nyár beköszöntével, amelyet sokan már-már kötelezőnek tartanak az év ezen szakában, ha divatról van szó. Mondhatni, megvan rá az olvasói igény. Na igen, azonban ezek az írások zömében azt vázolják fel, hogy a nagy nyári hőségben hogyan legyünk stílusosak, vagányak vagy egyediek, miközben egyúttal elkövetjük a legnagyobb hibát, amit tehetünk: annyira egyediek akarunk lenni, hogy közben beolvadunk a tömegbe – elvégre majdnem mindenkinek előbbi a célja.

Elkanyarodva a fesztiváloknak megfelelő tudatos öltözködés fontossága felé, egy dolgot biztosan nem hangsúlyoznak eleget, mégpedig a “rossz idő esetén mit vegyünk fel?” kérdést, na és persze annak megválaszolását. A gumicsizmákról a lányok esetében gyakorlatilag már-már litániákat olvashatunk a magazinok hasábjain, azonban a férfiak joggal érezhetik úgy, hogy nem gondolnak rájuk. Most azonban megérkezett a megoldás egy magyar márka formájában. A theraincoat by Petra Földi egyedi és különleges esőkabátokat kínál minden érdeklődőnek weboldalán keresztül.

 

 

Mindig is szerettem az esőt. Része a hétköznapoknak, az embert lelassítja, megállítja egy pillanatra, arra emlékeztetve, hogy abban az adott pillanatban, a jelenben él. Még ha szürkeség, sár is jár együtt vele, az eső egyben mindig változást is jelent és frissességet hoz” – kezdi gondolatait Földi Petra tervező a legújabb kollekciójának inspirációja kapcsán. Őszintén szólva már ez az első pár mondat annyira őszinte és eredeti volt, hogy engem teljesen elvarázsolt a koncepció ihletforrása és persze Petra gondolatisága. Elvégre a legtöbb ember átkozódik egy-egy esős napon – pláne, ha még az időjárás sem tudja eldönteni, hogy szemerkél vagy éppen elkezdik dézsából önteni.

A theraincoat by Petra Földi gyökerei a tervező egy korábbi egyetemi projektjéhez köthetők. Az a pont, amelyből Petra kiindult, már önmagában is érdekes felvetés a divat vonatkozásában, hiszen egy esőkabát kivitelezésekor egyszerre kell figyelembe venni a funkcionalitást, a praktikumot, a hordhatóságot – sőt, azt a bizonyos „cool faktort” is.

 

 

A márka minden egyes darabja egy alaposan átgondolt „termelési lánc” keretében jön létre, hiszen a tervező számára fontos a környezettudatosság is, így az ennek megfelelő szövetek, valamint a kézi készítés prioritást élveznek a gyártási folyamatok során. Ez a koncepció pedig egyúttal az egyik legfontosabb kulcsa az esőkabátok egyediségének és minőségének.

Folyamatosan fejlesztjük termékeink technológiáját, és a legmagasabb minőségű környezetbarát szöveteket keressük. A konzisztens design mellett a kollekcióink olyan válogatott, megkülönböztethető darabokból állnak, amelyeket minden vásárlónk testre szabhat.

A theraincoat megszületésében a designer Londonban szerzett tapasztalatai is szerepet játszottak, bár a híres londoni időjárást sem lehet figyelmen kívül hagyni. A brand első darabjaival a Magyar Formatervezési Díjat is bezsebelő tervező innovatív látásmódja tetten érhető a Petra Földi darabok értékesítési metódusában is.

A theraincoat.com oldalon már egyedi és méretre készült kabátok rendelésére is van lehetőség. Ha mindez nem lenne elég, a női darabok mellett a férfiakra szintén gondolt a kreátor. Arról nem is beszélve, hogy mindehhez szezonok óta az egyik legjobb kampányt álmodta, majd valósította meg a tervező és csapata.

Szerző: Csalár Bence

Instagram: @bencecsalar

Fotó: Zana Krisztián

FRA EU post inject banner
Previous post

ABBA-slágerekből készít lemezt Cher

Next post

Leszbikus pár javára hozott történelmi döntést a bolgár bíróság