Hírek

Esküvőjükre rendelt brosúrát a meleg pár – A nyomda homofób füzetet küldött helyette

Stephen Heasley és Andrew Borg a szeptemberi esküvőjükre készültek. Egy amerikai cégtől, a Vistaprint nyomdától rendeltek a vendégek számára brosúrát. Terveik szerint ez a kis füzet tartalmazta volna az esküvő menetrendjét, az eseményeket, a vendégek nevét, valamint egy dalszöveget. Amit azonban végül ehelyett kaptak, az elég nagy megdöbbenést okozott.

 

 

A nyomdától olyan brosúra érkezett, ami a Szodomát és Gomorát elpusztító, kénköves tűzesőtől kezdve különböző vallási témájú képeket és idézeteket tartalmazott, például ilyen szövegekkel:

“A sátán tudja, hogy testünk gyenge. Gyengeségeinket kihasználva csábít minket bűnre. De csupán azt tudja elérni, hogy vágyjuk a bűnt. Nem ő maga visz minket végül bűnbe.”

A kis füzet az esküvő előtt nem sokkal érkezett. A 31 és 39 éves pár gyorsan rendelt máshol egy újat, és készültek a nagy napra. A megbántottság és a harag érzése azonban nem múlt el, és az esküvő után beperelték a nyomdát. Keresetüket január 16-én adták be a Massachusetts-i Szövetségi Bíróságon.

 

 

“Először azt gondoltuk, tévedésből valaki más rendelését kaptuk meg. De ahogy megnéztük a képeket és kicsit beleolvastunk, gyorsan világossá vált, hogy nem ártatlan tévedésről van szó. Erős volt a sokk. A képek és a szövegezés agresszív és támadó volt, személyesen mélyen sértő. Ez volt a legcélzottabb homofób megnyilvánulás, ami valaha is ért minket az életben.”

Sara Nash, a Vistapint szóvivője sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. Nyilatkozata szerint cégük soha nem diszkriminálna senkit az orientációja miatt:

“Megértjük, milyen elkeserítő lehet bárkinek ilyesmit kapni közvetlenül az esküvője előtt, ezért haladéktalanul belső vizsgálatot indítottunk, hogy kiderítsük, hogyan fordulhatott elő mindez.”

 

(GayStarNews)

 

hirdetés
Previous post

Egyházak szólítanak fel a homoszexualitás dekriminalizálására Indiában

Next post

A köztévé vallási műsora szerint a homoszexualitás deviancia