Hírek

Esküvője után bocsájtották el a templomból a meleg orgonistát

Két templomból is elbocsájtották azt a meleg orgonistát, aki hozzáment azonos nemű párjához.

Az orgonistát egy drumcliffe-i templomból, valamint annak testvértemplomából küldték el Sligo megyében, Írországban. Tisztségéből azután távolította el a plébános, Isaac Hanna, hogy október végén egybekelt férjével. A meleg orgonistának ezután nem engedélyezték, hogy folytassa munkáját a templomok falai között – írja az Irish Times.

 

 

Hanna személyesen látogatta meg a férfit otthonában az esküvőt követően, hogy elmondja neki: kényelmetlenül érezte magát abban a tudatban, hogy ugyanazon templomban dolgoznak az esküvő után is. Az elbocsájtás óta mindkét templomban előre felvett zenét játszanak az élő orgonaszó helyett.

Az elbocsájtást követően azonban Annie West, volt egyházi kurátor levélben fejezte ki, mennyire ellenzi a férfi eltávolítását a templomból. Véleménye szerint a legkegyetlenebb módon érte az orgonistát a diszkrimináció, amit az egyház nem engedhet meg magának. West azt is mondta, hogy az orgonista a gyülekezet egyik legkedvesebb és leghűségesebb tagja, akit a férjével együtt büszkén hív a barátainak.

„Minden vasárnap játszott az orgonán, akár temetésről, esküvőről vagy más eseményről volt szó, akármi is történt a plébánosokkal, akik távoztak, meghaltak vagy nyugdíjba vonultak. Hallottam, hogy órákon keresztül gyakorolt a templomban, mert csakis ettől lehet tökéletes a játéka.”

Az eset nem kerülte el a kilmore-i püspök figyelmét sem, aki azt reméli, hogy a plébánia és az egyházmegye közötti kommunikáció elhozhatja majd az ügy megoldását és legfőképpen a megbékélést.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb