Lifestyle

Esküvő Toszkánában – maga a beteljesült álom

Magyar esküvőszervezők segítik az azonos nemű párokat a nagy napjuk megszervezésében

Napsütötte, szőlőtőkékkel borított zöld lankák, mesébe illő naplementék, romantikus települések, mámorító borok, ínycsiklandozó ételek, gyönyörű tengerpart – Toszkána maga a földi paradicsom, amelynél tökéletesebb esküvőhelyszínt el sem lehetne képzelni. Már csak azért sem, mert az olaszok vendégszeretőek és nyitottak, a meleg párokat pedig kimondottan szeretettel fogadják. A toszkán esküvő elérhetőbb, mint azt bárki gondolná: a Gay Wedding Tuscany magyar csapata 2012 óta foglalkozik esküvőszervezéssel Olaszország egyik legromantikusabb vidékén ahol az elmúlt években rengeteg csodás szertartást szerveztek meg.

 

photos by www.medisproject.com

 

Talán kevés romantikusabb hely van Európában, mint Toszkána a maga meseszerű vidékeivel, gazdag természeti és történelmi kincseivel. És ki ne szeretné egy olyan helyen kimondani a boldogító igent, ahol úgy érezheti magát, mintha egy romantikus filmbe csöppent volna? A Gay Wedding Tuscany csapata több éves szakértelmével segíti azokat az azonos nemű párokat, akik Olaszországban képzelik el a nagy napjukat. Számukra semmi sem lehetetlen, nincs olyan kérés, amit ne tudnának teljesíteni, a legfontosabb elvárás magukkal és partnereikkel szemben mindig a minőség.

Toszkána, a melegbarát álomhelyszín

Az észak-olaszországi régióban nagyon nyitottak az azonos nemű párok irányába, ebből kiindulva merült fel a Gay Wedding Tuscany csapatában is az ötlet, hogy magyar azonos nemű párok számára teremtik meg a lehetőséget, hogy Európa leggyönyörűbb helyszínén élhessék át életük nagy napját. Számos angol, amerikai, francia meleg pár tartja az esküvőjét Toszkánában, amely – egész Olaszországot is beleértve – büszkén viseli a virtuális gay friendly kitűzőt. Kimondottan meleg esküvőkre specializálódott szolgáltatók hosszú listája várja a párokat tárt karokkal. És talán még ennél is fontosabb, hogy a meleg párok teljesen ellazulhatnak, átadhatják magukat az utazás és az esküvő élményének, hiszen az ittenieknek teljesen természetes egy meleg párt együtt látni, velük együtt ünnepelni.

„Toszkána legfőbb vonzereje az, hogy nagyon elfogadó, és semmilyen szempontból nem támaszt nehézségeket egy azonos nemű pár elé. Az olaszok érzékenysége, nyitottsága, életöröme, vidámsága nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy itt tartott esküvő csodás élmény legyen minden résztvevő számára. Toszkána lágy dombjai, növényzete, épületei, kultúrája, fantasztikus konyhája, kiváló borai mind-mind csalogatják a külföldről érkezőket, de még magukat az olaszokat is” – mondják.

 

Photo by www.yourdreampictures.com

 

Elérhetőbb, mint sokan gondolnák

Ha az ember külföldi esküvőre gondol, akarva-akaratlanul is a dolog anyagi vonzata jut elsőként eszébe. A vélt költségek sok párt tántorítanak el attól, hogy utánajárjanak, mennyibe is kerülhet valóban egy szertartás az ország határain kívül, összevetve a hazai árakkal. A Gay Wedding Tuscany esküvőszervezői szerint semmivel sem drágább Toszkánában házasodni, mint egy egyedi helyszínen Magyarországon. „Ahogy otthon, itt is széles árfekvésben gondolkozhatnak a párok, az egyedi igényektől és a pár költségvetésétől függ, hogy mekkora lesz a végösszeg. És hogy miért éri meg itt házasodni? Az olasz vendégszeretet szellemében itt a házigazdák csak a párra és vendégeikre figyelnek, valóban vendégként kezelik őket és nem megbízókként, és ennek ezer apró jele van. Mindent elkövetnek azért, hogy a pár számára örök élményként maradjon meg a toszkán esküvő” – mondják.

Minden pár szeretné saját arcképére formálni a nagy napját, ezért van, aki apróbb, van, aki nagyobb dolgokban kér valami különlegességet a Gay Wedding Tuscany csapatától. „Ez lehet egy speciális autó bérlése, egy formabontó helyszín kiválasztása – mondjuk szertartás egy bánya vagy fotózás egy art nouveau stílusú termálfürdő területén –, esetleg különféle extra programok beiktatása a borkóstolótól a főzőiskolán át egy tematikus városnézésig. Csodálatosak a farmházakban tartott esküvők (olívafák között, szőlőtőkék mellett, ciprusok árnyékában) is, de a tengerpartközeli helyszínek vagy az elegáns villák is legalább ilyen szépek – és ami a legfontosabb, elérhetőek a legtöbbünk számára. De tulajdonképpen minden párnak az a legfontosabb, hogy nyugodtan, boldogan és felszabadultan élhesse meg az esküvőjét, akár kettesben jön, akár családdal, barátokkal” – teszik hozzá.

Az első lépésektől az álomesküvőig

És hogy hogyan indul a szervezés? Az első kérdés, amit a Gay Wedding Tuscany esküvőszervezői feltesznek, hogy szimbolikus esküvőt vagy hivatalos szertartást szeretne-e a pár. Ettől és a vendégek számától függ a második legfontosabb lépés, a helyszínválasztás. „Nagyon sok helyszínnel dolgozunk és gyakorlatilag minden igényre van megoldási javaslatunk. Igyekszünk a vendégek létszámához illeszkedő helyszíneket javasolni, hogy ne kelljen hatalmas, esetleg kissé személytelen hotelekben megszállni, és ha van rá lehetőség, a páron és vendégeiken kívül ne is legyen nagyon más ott” – teszik hozzá.

Az esküvőszervezők szerint a legfontosabb, hogy a pár és vendégeik ne stresszeljenek a nagy napon, ezért is igyekeznek a pár igényeinek felmérése után olyan helyszíneket javasolni, ahol helyben – a szálláson – megtartható a ceremónia, az esküvői vacsora és a buli is. „Így nem kell egy ismeretlen terepen ide-oda autózni a vendégeknek, hanem miután elkészültek a szobájukban, csak lesétálnak a szertartásra és utána a vacsorára. Bármikor átöltözhetnek, ha arra van igény, és még egy jó kis borozás is belefér, hiszen nem kell utána kocsiba ülni” – hangsúlyozzák. Az esküvő fontos része továbbá az esküvői menü, az étel, amivel a pár megvendégeli a többieket. Az olaszok, és különösen a toszkánok pedig nem viccelnek, ha ételről van szó… Az esküvőszervezők elmondása szerint a szervezés közben az ételek tekintetében van a legtöbb félelem az otthoni rossz tapasztalatok miatt. „A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a vendégek még sosem álltak fel a toszkán vacsoraasztaltól éhesen, csalódottan – a színvonal nagyon magas és nem feltétlen drágább, mint otthon” – mondják.

 

Photo by www.yourdreampictures.com

 

Ezért bízzuk inkább szakemberekre a szervezést

Egy esküvő megszervezésekor rengeteg apró részletet kell figyelembe venni: tervezni, kalkulálni, keresni, tárgyalni, egyezkedni. Akinek nincs tapasztalata egy több tucat fős esemény megszervezésében – és a többségnek miért is lenne –, az mindenképp érdemes, ha szakemberre bízza az esküvőszervezést. Pláne, ha külföldön képzeli el a nagy napot. A Gay Wedding Tuscany esküvőszervezői szerint sokat nyom a latban az, hogy a nyelvi nehézségek és a földrajzi távolság miatt még a legrátermettebb, legügyesebb pár is nehezen tud intézkedni, váratlan probléma esetén azonnal megoldást találni és mindent flottul kézben tartani. „Nekünk a közel 100 esküvő megszervezése adott nagy tapasztalatot, a velünk dolgozó szolgáltatók pedig a mi szigorú szűrőnkön kellett, hogy átjussanak ahhoz, hogy ajánljuk őket, hiszen csak így tudjuk garantálni, hogy azt kapja a vendég, amit megbeszéltünk, méghozzá pontosan és a legjobb minőségben” – mondják. Aki pedig ismeri az olasz temperamentumot, azt is tudja, hogy a szolgáltatókkal leginkább olaszul és személyesen (vagy legfeljebb telefonon) lehet érdemben egyeztetni. Mivel ők ott laknak a „terepen”, már számtalan megoldhatatlannak tűnő problémát sikerült elsimítaniuk azzal, hogy a megfelelő pillanatban le tudtak ülni az olasz partnerrel, és meg tudták keresni a párnak a legjobb megoldást. Így pedig az egész esküvő felszabadult és valóban életre szóló élmény lehetett. Épp olyan, amilyenről mindig is álmodtunk.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb