Itthon

Erzsébetváros kitűzte a szivárványzászlót

A Színes Erzsébetváros osztotta meg a hírt, miszerint a kerület adminisztratív központján kint lobog a szivárványzászló.

A héten indult 26. Budapest Pride Fesztivál alkalmából kikerült zászló nem először lobog az önkormányzat épületén, a kerület tavaly is kitűzte az elfogadás és sokszínűség zászlaját. A VII. kerület egyébként a hivatalos Facebook-oldalán is szivárványos profilképet állított be. A Színes Erzsébetváros kiemeli, hogy miért is fontos ez a jelkép:

“A szivárványos zászló most nemcsak a megbélyegzett szexuális kisebbségek elfogadásának szimbóluma, de egy fontos szimbólum mindannyiunk számára (függetlenül a szexuális irányultságtól), hogy van remény egy elfogadó, békés, nyugodt közegben élni, ahol nem pécéznek ki senkit, és ahol a mindenkori hatalom minden polgára boldogulásáért dolgozik.

Reméljük, hogy eljön az a nap, amikor senki sem fog amiatt szégyenkezni, mert meleg. Reméljük, hogy senki se fog a jövőben értékes energiákat elvesztegetni azzal, hogy állandóan magyarázkodik, bujkál, vagy épp állandóan “a háta mögé néz” csak azért, mert “más”. Reméljük, hogy azok a honfitársaink, akik az elmúlt hetek eseményei miatt elbizonytalanodtak jövőjük kapcsán, maradnak Magyarországon, és reméljük, hogy eljön majd az a nap, amikor hétköznapi dolog lesz az, hogy kint van az önkormányzat épületén az elfogadást hirdető szivárványos zászló.”

 

 

A zászlót a kerület polgármestere, Niedermüller Péter tűzte ki, aki a nemrég elfogadott homofób propagandatörvény kapcsán azt mondta:

„A család az család, a szerelem az szerelem, és ehhez senkinek semmi köze – legkevésbé a kormánynak.”

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb