Lifestyle

Érzelmekkel jobb a szex – Így bújnak össze a leszbikus lányok

“Egyfolytában csak pofázunk, pofázunk, pofázunk. A hablatyolás vette át a kamatyolás helyét ebben a kicseszett kapcsolatban!” – hangzik Samantha Jones egyik közismert mondata a Szex és New York 4. évadában, amikor leszbikus viszonyt folytat egy portugál festőnővel. Aki ismeri a sorozatot, tudja, hogy az ikonikus, szexfüggő karakternek nehezen megy az érzelmi kitárulkozás, amiből aztán jócskán kijut neki ebben a viszonyban. A nézőben akaratlanul is felvetődik a kérdés: vajon a leszbikus kapcsolatok valóban ennyire bensőségesek, vagy tényleg több a szöveg, mint a szex?

 

 

A meleg férfiak esetében ez többnyire fordítva működik. Ha a vér alább száll a fejünkből, csak a farkunkkal tudunk gondolkodni, érzelmekről pedig olyankor szinte alig, vagy csak felületesen esik szó. Egy kapcsolatban persze elkerülhetetlen, hogy komolyabb témákat feszegessünk vagy bizonyos problémákat érzelmi alapon orvosoljunk. Ennek a vége többnyire megint csak szex lesz, míg két nő esetében addig szóba sem jöhet az intimitás, amíg lelkileg nem tudnak 100 százalékosan egymásra hangolódni.

Gondoljunk csak bele egy szimpla heteró kapcsolatba! Egy nőnek általában több idő kell ahhoz, hogy elengedje magát, mélyebb érzelmi kötődésre van szüksége egy intim együttléthez. Például egy veszekedést követően sok nő ezért nem képes az összebújásra, bármennyire is hirdetik, hogy nincs jobb a békülős szexnél. Egy férfi könnyebben átlendül, egy nőt azonban át kell lendíteni. Két férfi esetében erről kevésbé beszélhetünk. Hiába, akár aktív, akár passzív, egy férfit hajt a tesztoszteron. Két nő viszonya esetén azonban két ösztrogénbombáról beszélhetünk, tele érzelmi időzítőkkel. Ők nemcsak, hogy nyitottabbak a hosszú, éjszakába nyúló, kitárulkozó beszélgetésekre, de pont erre van szükségük ahhoz, hogy ráhangolódjanak partnerükre, esetleg túllépjenek egy esetleges konfliktuson.

 

 

Egy nagyon kedves barátnőm, Laura nemrég mesélt a magánéleti kálváriájáról. Van egy aranyos, intelligens barátnője, akivel nemrég költözött egy fedél alá. Kapcsolatukat boldognak, kiegyensúlyozottnak írta le mindaddig, amíg képbe nem került az exe. Vele a mai napig nem sikerült igazán lezárnia a kapcsolatát, amely többek között jelenlegi párja miatt bomlott fel. Az első szerelmet persze mindig nehéz lezárni, ám ezt legtöbben inkább titkoljuk, elfojtjuk magunkban. Legalábbis biztos nem ülünk le szemben a párunkkal és közöljük: nem vagyok túl az exemen, éppen ezért találkozom vele, hogy beszélgessünk.

Bármennyire is bízunk a másikban, mi, pasik egyből arra gondolunk: dugni akar még egy utolsót. Bár ismerve jó néhány mai meleg kapcsolatot, a nyílt kapukon minden befér, egy monogám párkapcsolatban azonban egy épeszű pasi ezen minimum kiakadna. Ellenben Laura barátnője, hogy jobban megértse, min megy keresztül a szerelme, órákig beszélgetett vele az érzéseiről és a miértekről. Ezt a beszélgetést nem egyszer lefolytatták, Laura párja kétszer is türelmesen várta haza őt az exszel való találkáról. Az órákon át tartó beszélgetések során minden egyes alkalommal eljutottak az alapproblémától a lehetséges megoldások fejtegetéséig. Együtt ötleteltek azon, Laura hogyan is zárhatná le volt kapcsolatát. Egymás kezét megszorítva mindkettejük hitte: mindez csak erősíti majd az ő kapcsolatukat. Egyetértettek abban, hogy együtt kell ezt végigcsinálniuk, végül ez az egyetértés felejthetetlen éjszakák sorához vezetett. Órákon át szerelmeskedtek, az orgazmust pedig megsokszorozta számukra az érzelmi egymásra hangolódás.

 

 

Nem véletlenül teszik fel a kérdést azoknak a nőknek, akik képtelenek eljutni a csúcsra, hogy lelkileg nyomasztja-e őket valami. Hiszen őket az érzelmi gátak a fizikai élvezetektől is elzárhatják, ugyanis ha nem tudnak ráhangolódni testileg-lelkileg a szexre, akkor csak szükséges rosszként élik meg azt egy kapcsolatban. Ezt egy férfi nehezebben érti meg, hiszen ő ha kanos, akkor a cerka áll, és minden esetben képes az ejakulációra – kivéve persze, ha nem áll fel, de ennek hátterében többnyire egészségügyi probléma, és/vagy alkohol, esetleg egyéb szerek hatása alatti befolyásoltság, vagy egyszerűen csak a fáradtság áll.

Egy nő ellenben tisztában van saját – és így azonos nemű partnere működésével, szóval nem rohanják le egymást mindaddig, amíg érzelmileg frusztrált a hangulat. Ez pedig egyáltalán nem rossz tulajdonság egy kapcsolatban, hiszen a valódi intimitáshoz egymás teljes megismerése, és a másikra való 100 százalékos ráhangolódás szükséges. Talán kívülről sok esetben valóban felesleges szócséplésnek tűnik a „hablatyolás”, de ha ez élvezetesebb szexhez vezet, talán itt az ideje mindenkinek kipróbálni.

 

Máthé Bence

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb