Hírek

Erőszakos razziát tartottak a rendőrök egy ukrán melegbárban

A rendőrség senkit sem értesített a razziáról, a magyarázatot is csupán a történtek után adtak, emiatt a klub tulajdonosai és néhány vendég az ügy kivizsgálását kérvényezték.

Pár nappal ezelőtt, Ukrajna szívében, Dnipróban a rendőrség célba vett egy melegklubot, a Potemkint, ahol átkutatták az ott tartózkodókat és a helyszínt is – számol be róla a Gay Star News. Amikor megérkeztek, mindenkit felszólítottak, hogy feküdjenek le a földre. Akkor körülbelül harminc vendég tartózkodott a helyszínen a személyzet tagjaival együtt. A rendőrök ezután elkobozták a mobiltelefonokat, és az ott dolgozók állítják: több dolog is eltűnt a ruhatárból.

A szemtanúk beszámolója szerint a rendőrség homofób megjegyzéseket tett, a külföldieket arra kötelezték, hogy elénekeljék az ukrán himnuszt, néhány vendéget pedig fizikálisan is bántalmaztak.

A rendőrség később egy jelenlegi nyomozással magyarázta a történteket, mely során a bordélyházak üzemeltetésének és a prostitúcióval való kereskedelem megállítása a cél. Az erőszakos és homofób bánásmódra azonban nem hatalmazta fel őket a törvény, melyet a Nash Mir, egy ukrán LMBTQ-jogi szervezet is megerősített.

 

 

hirdetés
Previous post

Győzött a magyar transznemű nő: sérelemdíjra kötelezték a Magyar Nemzet újságíróját

Next post

Transz munkavállalók munkaerőpiaci helyzete Magyarországon