Hírek

Érkeznek a nemsemleges Barbie babák

A Mattel amerikai játékgyártó cég, melynek az egész világ köszönheti a különlegesebbnél különlegesebb Barbie babákat, most igazi újdonsággal, nemsemleges babákkal tér vissza a boltok polcaira.

 

 

A Mattel szeretné elhagyni a címkéket, ezzel megadva a gyerekeknek azt a szabadságot, amellyel újra és újra megalkothatják általuk elképzelt világuk karaktereit – írja az Out.

„A mi világunkban nem szabunk a babáknak határt, ahogy a gyerekek sem, akik játszanak velük” – mondta a Mattel szóvivője az új babákról.

Minden egyes Barbie baba nemsemlegesre lett tervezve, anélkül, hogy bármelyikük rendelkezne Ken kidolgozott testével vagy Barbie domborulataival. A gyerekek számára adott lesz a lehetőség, hogy az általuk választott nem szerint kedvükre alakítsák őket az adott frizurákkal, ruhákkal, nadrágokkal, bőrdzsekikkel vagy más kiegészítőkkel, melyeket a játékhoz kapnak. Ezzel az újdonsággal a gyerekek szabadon kreálhatják álmaik babáját.

Az ötletet egy felmérés ihlette, melyből a Mattel megtudta, hogy a gyerekek többsége nem szeretné, ha játékait a nemi normák szabályoznák.

„A nemsemleges Barbie babákkal a gyerekek szabadon kifejezhetik önmagukat, és ez a szabadság a kulcsa annak, hogy megszeressék az új játékokat. Reméljük, hogy arra ösztönözzük majd az embereket, hogy nyitottabbak legyenek azzal kapcsolatban, hogy a gyerekeknek milyen előnyei származnak a babázásból”

– mesélt az új kollekcióról Kim Culmone a Matteltől.

Annak érdekében, hogy a gyerekek szabadon alakítsák babáikat, azok különböző bőrszínben érkeznek a polcokra, de nem is olyan régen történt, hogy a Mattel különböző testalkatú babákat dobott piacra, valamint a fizikai fogyatékosságot is tükrözni szeretnék kerekesszékes és műlábas Barbie babáikkal.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb