Kultúra

Érkezik a HYPERSPACE 2017

Az idei tavasz sem múlhat el Budapest leghangosabb csarnok-techno bulija nélkül. Április 22-én, szombaton a Hungexpo ismét két arénában várja a house és a techno zene rajongóit. A HYPERSPACE nagy múltú rendezvénysorozat, mely idén 21. éve dübörög; ennek megfelelően 2017-ben is elképesztő sztárparádénak lehetünk szem- és fültanúi.

Ismét nehéz dolgom van annak kapcsán, hogy vajon kit mutassak be nektek, hiszen minden fellépő külön oldalt érdemelne – és ez nem vicc! Olyan sztárokról beszélünk, akik nemcsak aktív tagjai az underground szcénának, de produceri munkásságuknak köszönhetően formálják is azt. De kezdjük a legelején, azzal a művésszel, aki már harmadik évtizede kikerülhetetlen személyiség: ő Chris Liebing. Idén tölti a 49. életévét, szettjeiben mégsem lehet felfedezni olyan hangzást, ami egy pillanatig is visszatekintene az időben. Amellett, hogy ilyen hosszú ideje tevékenykedik sikerrel a zenei életben, Liebing jó célokra használja a hírnevét. A vegetáriánus étrendért rajongó szupersztár 2014-ben Londonból elbiciklizett Amszterdamba egy jótékonysági szervezet érdekében azért, hogy adakozásra szólítsa fel közönségét, és a befolyó összegből zeneiskolát építhessenek Dél-Afrikában. A 95.000 angol font, úgy vélem, elég csinos végösszeg.

Xhin (ejtsd: sín) a szingapúri technomágus, aki 1997 óta aktív zenész. Különleges és egyedien sötét hangzásvilága nem engedi őt kikopni a világ klubjainak és fesztiváljainak line-upjából, legyen az Amerikában, Ázsiában vagy épp Európában. Az ínyenc fülűek imádni fogják, nagyon rafinált szetteket pakol!

Savas Pascalidis sem mai figura, mégis teljesen aktuális stílust képvisel. Az 1970-ben született berlini lemezlovas igen sok zenei irányzatban jártas, mint például a hip-hop, az electro, a rare grooves, a disco, a funk, a Hi-NRG, az acid, house, a rave, az EBM vagy a techno. Éppen ezért producerként is nagyon széles skálán mozog. Hallgassátok meg, micsoda különbség van a „Magic Orchestra” és a „Shot in the dark” című számai közt!

HYPERSPACE 2017

  1. április 22. Hungexpo, Budapest

Belépőjegyekért látogassatok el a hyperspace.co.hu weboldalra!

Arena1: CHRIS LIEBING, SAM PAGANINI, JULIAN JEWEIL, MARCO BAILEY, REBEKAH, Hot X, Gabor Kraft, Sanfanciscobeat

Arena2: KAISERDISCO, KLAUDIA GAWLAS, XHIN, SIAN, SAVAS PASCALIDIS, Mateo & Spirit

A Kaiserdisco duó utoljára 2010-ben járt Magyarországon. A srácok azóta elég szépen befutottak, folyamatosan öntik magukból a jobbnál jobb trackeket olyan kiadóknál, mint a Drumcode, a Suara, vagy a Get Physical, de fontos megemlíteni, hogy KD Music néven már saját kiadót is futtatnak. Kis aktuális érdekesség, hogy a hamburgi srácoknál 2017 március végén vendégeskedik Karotte, akivel közös zenét írnak. Nyakamat rá, hogy ez a még készülőben lévő, bizonytalan ideig unreleased zeneszám is felcsendül majd a HYPERSPACE-en!

 Terminál M. Viktor 

Previous post

Tartós látáskárosodást okozhat a poppers

Next post

Előbújt London legmagasabb beosztású rendőre