Kultúra

Érkezik az Xbox első transznemű videojáték karaktere

Az elmúlt pár évben egyre több LMBTQ reprezentációval találkozhattunk a videojátékokban, de a transznemű közösség eddig még nem kapta meg az őt megillető figyelmet. Most azonban úgy tűnik, hogy az Xbox One új fejezet nyit számukra.

 

A videojáték 2020-ra várható.

 

A 2020-ra várható Tell Me Why lesz hivatalosan az első olyan videojáték, amely főszerepében egy transznemű férfit láthatunk a képernyőn. Ennél még többet megtudhatunk a tervezőktől, pontosabban azt, hogy a játék egy ikerpárt, Alysont és Tylert követi nyomon, akik visszatérnek gyermekkori otthonukba, Alaszkába – írja a Pride.

A játék készítője, Florent Guillaume elmondása szerint az ötlet, hogy Tyler transznemű legyen, igazán természetesen jött a csapatnak.

„Szerettük volna, ha ezek a karakterek, akik úgymond azonosnak születtek, különböző életet élnek, és ez volt az a szakasz a fejlesztésben, amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk egy transznemű karaktert” – nyilatkozta a kezdetekről Guillaume, aki mindenáron tisztelettel akart bánni Tyler karakterével.

„Sok kutatást végeztünk, felvettük a kapcsolatot a transznemű közösséggel, jobban meg szerettük volna érteni az életútjukat; konzultáltunk erről a GLAAD-del, akik gyakran dolgoznak együtt médiacégekkel, hogy segítsék az LMBTQ reprezentációt. Eleinte nagyon naivak voltunk, és sok új információval szolgáltak számunkra; a segítségükkel átértelmeztük a forgatókönyvet és a karaktert is.”

És ha ez nem lenne elég, a készítők a transznemű színészt, August Aiden Blacket kérték fel Tyler karakterének szinkronizálására. A szereplőről annyit tudhatunk, hogy igazán megnyerő, akinek a története sokkal többet nyújt számunkra, mint az a tény, hogy ő maga transznemű.

 

 

 

 

hirdetés
Previous post

Drag queenekkel karöltve mutatta be új albumát Celine Dion

Next post

Az ausztrál rögbijátékos szerint a melegházasság okozta hazájában az erdőtüzeket